Round-up HK (D): zege Tilburg op Kampong, geen winnaar Bosderby

Promovendus Tilburg heeft de eerste zege van het seizoen binnen. Op de tweede speeldag in de Hoofdklasse Dames werd zaterdag in Utrecht Kampong met 3-1 verslagen. In het Amsterdamse Bos kende de derby tussen Pinoké en Hurley geen winnaar. Het werd 1-1.

Kampong – Tilburg 1-3

Voor het derde seizoen op rij en het vijfde in totaal heeft Kampong de eerste twee competitieduels verloren. Op de eigen Klapperboom ging de ploeg van coach Fleur van de Kieft met 3-1 onderuit tegen promovendus Tilburg. Kampong hoopte zich te revancheren voor de 8-0 nederlaag vorige week tegen SCHC, maar slaagde er niet in om het compacte Tilburg uit elkaar te spelen. Kampong miste door blessures een aantal speelsters waardoor de inmiddels gestopte Malou Pheninckx terugkeerde in de selectie. De routinier kon de nederlaag niet voorkomen. De Utrechtse ploeg kreeg tien strafcorners, maar pas de laatste poging was raak. De treffer van Madison Fitzpatrick kwam te laat om het duel nog te laten kantelen. Hierdoor boekte Tilburg de eerste zege in de Hoofdklasse. Donja Zwinkels, die de score in de wedstrijd opende, maakte de allereerste goals ooit voor Tilburg in de Hoofdklasse.

Vreugde bij Tilburg na een van de drie treffers tegen Kampong in de Hoofdklasse Dames. Foto: Orange Pictures/Jan Kruijdenberg

8. Donja Zwinkels (Vicky Sauze) 0-1
15. Lotte van Dongen 0-2 (sc)
41. Jeske van Bavel 0-3 (sc, Romée Joosten)
58. Madison Fitzpatrick 1-3 (sc)

Pinoké-Hurley 1-1

Lang leek het erop dat Pinoké de Bosderby zou gaan winnen. Al na drie minuten waren de Steekneuzen op voorsprong gekomen via een doelpunt van Maxime Kerstholt. Die kleine marge bleef tot in de slotfase op het scorebord staan, totdat Gitte Michels mocht aanleggen voor een strafcorner. Net als vorige week was de cornerspecialiste succesvol waardoor Hurley alsnog een punt pakte tegen de buren uit het Amsterdamse Bos.

3. Maxime Kerstholt (Kari Stam) 1-0
57. Gitte Michels 1-1 (sc)

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de tweede speelronde in de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren.


Wat vind jij? Praat mee...