Voorbeschouwing HK (D): Brabantse derby en topper Laren-Amsterdam

Aankomend weekend staat onder meer de topper Laren – Amsterdam op het programma. Ook wordt er een derby uitgevochten: het Brabantse onderonsje tussen Den Bosch en Oranje-Rood. Verder zien we Kampong – SCHC, Pinoké – Hurley, hdm – Groningen en Bloemendaal – Huizen. 

Den Bosch – Oranje-Rood

In de reguliere competitie won Den Bosch tot dusverre al haar vier duels met Oranje-Rood en deed dat met de gecombineerde doelcijfers 11-1. De enige Oranje-Rood-speelster die scoorde tegen Den Bosch was Donja Zwinkels. Zij deed dat in een 2-1 nederlaag aan de Oosterplas op 30 september 2016. Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd op 24 september 2017 in 2-0. Margot van Geffen en Frédérique Matla scoorden voor de thuisploeg. Den Bosch verloor slechts één van haar 23 thuisduels in de reguliere competitie tegen bezoekende ploegen uit Eindhoven. Dat gebeurde op 7 april 1991 tegen EMHC, de eerste keer dat Den Bosch op het hoogste niveau een Eindhovense tegenstander ontving.

Arbiters: Jan van der Vlist en Dignus Heijning

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Den Bosch – Oranje-Rood  Ophalen van gegevens

Laren – Amsterdam

Laren pakte in de afgelopen twee seizoenen samen slechts één punt in haar vier Hoofdklasse-ontmoetingen met Amsterdam. In beide seizoenen haalde de thuisploeg de play-offs niet. Laren won op 8 april 2016 voor het laatst van Amsterdam. Het werd 1-3 in het Wagener Stadion en voor de bezoekers scoorde Vicky van den Broek twee keer. Laren boekte op 27 maart 2015 haar laatste thuiszege op Amsterdam. Het werd 1-0 en voormalig Amsterdam-speelster Fieke Burggraaf-Holman maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Kelly Jonker maakte met haar tweede doelpunt tegen hdm afgelopen zondag haar 100ste treffer in de reguliere competitie. Alle honderd voor Amsterdam.

Arbiters: Lisette Feuth en Olaf van Gastel

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Laren – Amsterdam  Ophalen van gegevens

Kampong – SCHC

SCHC is door een klinkende 8-0 openingszege op Bloemendaal koploper in de Dames Hoofdklasse. De 8-0 zege op Bloemendaal was voor SCHC een evenaring van haar grootste overwinning in de Dames Hoofdklasse. Op 24 oktober 2010 won Stichtsche mt 9-1 van HGC. De laatste Hoofdklasse-zege van Kampong op SCHC dateert van 21 oktober 2007. Het werd toen 1-0 in Utrecht. Kampong verloor elk van haar laatste zeven Hoofdklasse-duels met SCHC. De ploeg verloor nog nooit acht keer op rij van de provinciegenoot uit Bilthoven.

Arbiters: Fanneke Alkemade en Steven Bakker

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Kampong – SCHC  Ophalen van gegevens

Pinoké – Hurley

Pinoké won geen van haar laatste twaalf Hoofdklasse-duels met Hurley, de buurvrouw uit het Amsterdamse Bos. In negen duels kwam het zelfs niet tot scoren. De laatste Hoofdklasse-zege van Pinoké op Hurley dateert van 13 maart 2011. Het werd toen bij Hurley 1-3. De laatste keer dat deze teams elkaar troffen was in het seizoen 2016/2017. Toen eindigden beide ontmoetingen in een gelijkspel (2-2 en 0-0). Hurley won vijftien van haar laatste zestien Hoofdklasse-duels met promovendi. Anouk Lambers (Pinoké) komt haar oude club tegen, zij speelde in de periode 2011-2016 in de Hoofdklasse voor Hurley.

Arbiters: Bart Vriens en Stefan Her

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Pinoké – Hurley  Ophalen van gegevens

hdm – Groningen

Hdm won vorig seizoen beide Hoofdklasse-ontmoetingen met Groningen, eerst met 1-4 in Groningen en daarna met 6-2 in Den Haag. Vooral Pien van Nes kon zich in deze duels naar hartelust uitleven. Zij maakte alle vier de Haagse treffers op de Harener Holt en drie van de zes doelpunten van haar club in Den Haag. Van Nes maakte in de Dames Hoofdklasse alleen tegen Pinoké (acht) meer doelpunten dan tegen Groningen (zeven). Groningen won slechts één van haar laatste negen Hoofdklasse-duels met hdm. Op 13 november 2016 wonnen de Noorderlingen met 0-1 in Den Haag door een doelpunt van Klaartje de Bruijn. Met die overwinning kwam voor Groningen een einde aan een reeks van 40 uitwedstrijden op rij zonder zege, een record in de Dames Hoofdklasse.

Arbiters: Lizelotte Wolter en Jannick Breunis

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  hdm – Groningen  Ophalen van gegevens

Bloemendaal – Huizen

Bloemendaal begon dit seizoen met een 8-0 nederlaag bij SCHC. Slechts twee keer leden de Mussen een grotere nederlaag in de Dames Hoofdklasse. Bloemendaal verloor acht van haar laatste negen wedstrijden in de Hoofdklasse. De gecombineerde doelcijfers waren daarin overtuigend voor haar tegenstanders: 5-34.

Bloemendaal en Huizen ontmoeten elkaar voor de derde keer in de Dames Hoofdklasse. Vorig seizoen werden beide ontmoetingen tussen deze ploegen met 0-1 gewonnen door de bezoekende ploeg. Op 2 april van dit jaar won Huizen met 0-1 op ’t Kopje. Vorig seizoen werd de heenwedstrijd in Huizen op 17 september 2017 met 0-1 gewonnen door De Mussen.

Arbiters: Ferdy Walvoort en Raoul Achterberg

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Bloemendaal – Huizen  Ophalen van gegevens

 


Wat vind jij? Praat mee...