Voorbeschouwing HK (D): Laren ontvangt koploper Den Bosch

In de Hoofdklasse Dames staat een dubbelweekend gepland. Op de vrijdagavond treffen, in de zevende speelronde, Laren en Den Bosch elkaar: de ploegen staan op plek één en drie en thuisploeg Laren heeft twee punten minder dan de Brabanders. Hdm en Bloemendaal vechten om een plekje boven de laatste drie. Verder zien we Groningen – SCHC, Amsterdam – Huizen, Hurley – Oranje-Rood en Pinoké – Kampong. 

Groningen – SCHC

Groningen staat laatste in de Hoofdklasse Dames. Hoewel het evenveel punten heeft als nummer 11 Huizen (beide één punt) kreeg Groningen er liefst 24 tegen in zes wedstrijden en heeft daarmee de meest gepasseerde defensie. Vrijdagavond speelt het tegen SCHC met Ginella Zerbo. Zij is met tien doelpunten voorlopig topscorer. Daarnaast is Stichtsche met twintig doelpunten de meest scorende ploeg uit de Hoofdklasse. In zes Hoofdklasse-ontmoetingen kwam Groningen niet verder dan één gelijkspel. Dat was een doelpuntloze remise op 12 november 2006.

Arbiters: Arjan Hemmink en Maikel Rabbers

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Groningen – SCHC (D)  Ophalen van gegevens

Amsterdam – Huizen

Een duel met een mooie herinnering voor Huizen: vorig seizoen was de uitwedstrijd bij Amsterdam voor Huizen de allereerste in de Hoofdklasse Dames. Het duel eindigde in 4-1. Vlak voor tijd maakte Eva den Hartog uit de strafcorner het eerste Hoofdklassedoelpunt voor haar club. Amsterdam verloor dit seizoen twee keer in de eerste zes speelronden. Dat is al vaker dan in het gehele voorgaande regulier seizoen (één keer). Eva de Goede maakte in de reguliere competitie 95 doelpunten en scoorde tegen twee van de huidige twaalf Hoofdklasse-teams (niet tegen Oranje-Rood, maar wel tegen voorganger Oranje-Zwart) nog niet: Huizen en Groningen.

Arbiters: Pascal Engelbertink en Lizelotte Wolter

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Amsterdam – Huizen (D)  Ophalen van gegevens

Hurley – Oranje-Rood

Hurley heeft dit seizoen nog geen enkele thuiswedstrijd gewonnen. De ploeg moet waken voor Valerie Magis. Zij voert dit seizoen met vier treffers de Hoofdklasse aan in doelpunten uit strafcorners. Magis maakte 51 doelpunten in de reguliere competitie, waarvan 34 uit de corner. Hurley is wel bezig aan een goede reeks: het won zondag op bezoek bij Huizen en speelde donderdagavond tegen SCHC gelijk (1-1). De zondag daarvoor speelde het gelijk tegen Bloemendaal. Met een gewonnen wedstrijd en twee gelijke spelen in twee weken tijd brengt dat Hurley op een puntentotaal van 5.

Arbiters: Maartje de Bruijn en Alwiene Sterk

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Hurley – Oranje-Rood (D)  Ophalen van gegevens

Pinoké – Kampong

Kampong won elk van haar laatste vier Hoofdklasse-duels met Pinoké en gunde de Steekneuzen in de laatste drie ontmoetingen geen enkel doelpunt. Pam Imhof maakte in het seizoen 2016/2017 haar Hoofdklasse-debuut namens Pinoké. Aan het eind van dat seizoen maakte zij de overstap naar Kampong. Kampong is in haar laatste acht Hoofdklasse-duels met promovendi ongeslagen, sinds een 1-3 nederlaag tegen Bloemendaal op 22 maart 2015.

Arbiters: Piet Hein Kraaijveld en Joost Andela

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Pinoké – Kampong (D)  Ophalen van gegevens

Laren – Den Bosch

Den Bosch en Laren zijn de enige twee teams die dit seizoen in de Dames Hoofdklasse in uitwedstrijden nog zonder puntenverlies zijn. De statistieken wijzen erop dat Den Bosch dat na vrijdagavond nog steeds is: inclusief play-offs won Den Bosch elk van haar laatste zeven Hoofdklasse-duels met Laren. Ireen van den Assem scoorde in elk van de laatste drie Hoofdklasse-wedstrijden van Den Bosch. In het uitduel bij Laren vorig seizoen (1-2) maakte zij het winnende doelpunt.

Arbiters: Joep Everaers en Fanneke Alkemade

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Laren – Den Bosch (D)  Ophalen van gegevens

hdm – Bloemendaal

Hoewel Bloemendaal (plek 9) een plekje hoger staat dan hdm (plek 10) op de ranglijst van de Hoofdklasse Dames zijn uitwedstrijden voor de ploeg toch lastig. Bloemendaal is de enige ploeg in de Hoofdklasse dit seizoen die in uitwedstrijden nog geen enkel punt veroverde. Het kreeg zelfs veertien van haar zestien tegentreffers dit seizoen in uitwedstrijden te verwerken. Sinds een 2-3 nederlaag tegen Bloemendaal op 16 september 2014 verloor hdm geen van haar laatste zeven Hoofdklasse-duels met De Mussen.

Robbert van der Valk en Merijn Goezinne

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  hdm – Bloemendaal (D)  Ophalen van gegevens


Wat vind jij? Praat mee...