Vooruitblik en voorspelling HK (D): Kan Kampong plek 4 behouden?

Voor speelronde 16 zondag van start gaat wordt er op vrijdag eerst nog een inhaalwedstrijd tussen Kampong en Laren gespeeld. Een spannende strijd, waarin de vierde plaats op het spel staat. Kampong veroverde die plaats afgelopen zondag: de ploeg won van Pinoké en zag Laren in Groningen gelijkspelen. Zondag staat er een bosderby op het programma: Amsterdam – Hurley. Daarnaast heeft Den Bosch mogelijk al de kans zich te verzekeren van de play-offs aan het eind van het seizoen.  

Kampong – Laren (24 maart)

Deze wedstrijd stond aanvankelijk gepland voor 26 februari, maar werd verplaatst omdat Kampong nog het Europees clubkampioenschap Zaal speelde. De wedstrijd is een directe strijd om de vierde plaats, die aan het eind van het seizoen recht geeft op play-offs. Kampong staat nu vierde, Laren volgt op slechts één puntje afstand. De heenwedstrijd voorspelt een spannende strijd: op de openingsspeeldag van dit seizoen werd het 1-1 in Laren. Naast een belangrijke wedstrijd voor de Utrechters en de dames uit het Gooi is dit ook een potje dat in de gaten gehouden zal worden door Den Bosch. Als Kampong deze wedstrijd namelijk niet wint, kan Den Bosch zich zondag al plaatsen voor de play-offs.

Laren zal enorm balen na het gelijkspel van afgelopen zondag. De ploeg realiseert zich dat het nu moét gebeuren en daarom voorspellen wij dat Laren er vrijdag met de winst vandoor gaat. Tegen Groningen creëerde de ploeg ook al veel kansen, maar hadden ze pech in de afronding. 

Arbiters: Thomas Keijzer en Harry Kleuver

 • Kampong - Laren

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Kampong – Laren (D)  Ophalen van gegevens

Amsterdam – Hurley

De statistieken van deze onvervalste Bosderby liegen er niet om. Van de 27 Hoofdklasse-ontmoetingen tussen deze buren uit het Amsterdamse Bos won Amsterdam er 24 en Hurley slechts één. Sowieso is Amsterdam oppermachtig als het gaat om Bosderby’s: van de laatste 44 verloor Amsterdam er slechts eentje. Hurley wist, net als Pinoké en MOP, geen van haar laatste zes Hoofdklasseduels te winnen. Voor Amsterdam-coach Rick Mathijssen is het zondag een weerzien met zijn oude club: hij was vijf seizoenen hoofdcoach van Hurley voor hij in 2015 de overstap maakte naar Amsterdam.

Het is hopen op een spannende wedstrijd, maar Hurley steekt niet in goede vorm. Amsterdam houdt thuis de rust en wint met duidelijke cijfers. 

Arbiters: Alwiene Sterk en Sophie Bockelmann

 • Amsterdam - Hurley

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Amsterdam – Hurley (D)  Ophalen van gegevens

Den Bosch – hdm

Als alles meezit kan Den Bosch komende zondag, met nog zes speelrondes te gaan, al een ticket voor de play-offs veilig stellen. De ploeg moet dan zelf van hdm winnen en Kampong noch Laren mogen meer dan 25 punten hebben verzameld. Den Bosch kan zich dan voor het twintigste seizoen op rij voor de play-offs plaatsen. De huidige reeks van negentien op rij is al een record. De formatie van Raoul Ehren is dit seizoen als enige team in de Hoofdklasse nog ongeslagen. De ploeg won de laatste 29 Hoofdklasse-duesl met hdm. Dit is de langste winstreeks van één club tegen een specifieke tegenstander in de Hoofdklasse-historie. hdm won in de geschiedenis slechts één uitduel tegen de Bossche dames: dat was de allereerste Hoofdklasse-ontmoeting op 4 november 1990. Het werd 0-3 voor de bezoekers, na goals van Mascha van Grieken, Merel Ohr en Joepke Giesen.

hdm kwam afgelopen zondag niet verder dan 0-0 tegen Bloemendaal. Om Den Bosch op de knieën te dwingen is een stuk meer nodig. Ook hdm zal Den Bosch niet de eerste nederlaag van het seizoen toebrengen. De vraag blijft: wie kan dat wel? 

Arbiters: Joep Everaers en Joris Diepstraten

 • Den Bosch - hdm

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Den Bosch – hdm (D)  Ophalen van gegevens

Kampong – MOP

MOP is na de winterstop nog niet in vorm: de ploeg behaalde in vier duels nog geen enkel punt en wist pas één keer te scoren. Doelpunten maken doet de ploeg uit Vught voornamelijk in thuiswedstrijden. In uitwedstrijden werd dit seizoen in totaal nog maar één keer gescoord: die treffer staat op naam van Floor van Dongen. Zij scoorde uit bij hdm in een wedstrijd die met 3-1 verloren ging. De ploeg uit Vught is echter de laatste tijd wél succesvol tegen Kampong. De laatste drie Hoofdklasse-duels met de Utrechtse dames won MOP. De heenwedstrijd eindigde in een 3-2 thuisoverwinning voor de Vughtse dames.

Kampong heeft de wedstrijd van vrijdag tegen Laren nog in de benen, wat een voordeel kan zijn voor MOP. Kampong strijdt voor de play-offs, maar ook voor MOP gaan de punten nu tellen: de ploeg zal koste wat kost de play-outs willen ontlopen. Kampong wint nipt. 

Arbiters: Maartje de Bruijn en Danny Schippers

 • Kampong - MOP

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Kampong – MOP (D)  Ophalen van gegevens

Laren – Pinoké

Waar de mannen van Pinoké het licht hebben gezien en de ene na de andere driepunter binnenslepen, geldt dat nog niet voor de dames van Pinoké. Nog altijd is het wachten op de eerste overwinning van dit seizoen. Dat die overwinning er zondag gaat komen lijkt, statistisch gezien, onwaarschijnlijk. De Steekneuzen treffen Laren, waarvan ze 27 van de laatste 28 ontmoetingen in de Hoofdklasse verloren. Voor vertrekkend coach Robert Justus wordt het een steeds lastiger verhaal om directe degradatie te voorkomen. Concurrent Bloemendaal staat inmiddels op zes punten afstand. De Steekneuzen kunnen hoop putten uit het heenduel met Laren: dat was namelijk wél een spannende strijd. Laren wist maar net te winnen, met 2-3.

Laren zal het in deze wedstrijd niet zo spannend maken als in de heenwedstrijd, verwachten we. De dames uit het Gooi hebben hun vizier op de vierde plaats en winnen overtuigend. 

Arbiters: Lisette Feuth en Michel Steenbeek

 • Laren - Pinoké (D)

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Laren – Pinoké (D)  Ophalen van gegevens

Oranje-Rood – Groningen

In het heenduel werd Oranje-Rood verrast door Groningen. De thuisploeg liep toe in veertig minuten tijd uit naar 4-0. Oranje-Rood maakte in het laatste kwartier nog twee treffers, maar moest zonder punten terug naar Eindhoven. Voor Groningen was dit de eerste overwinning van het seizoen. De ploeg pakte vorig weekend haar eerste punt na de winterstop. Play-offkandidaat Laren werd op de Harener Holt op een 1-1 gelijkspel gehouden. Oranje-Rood liep zondag juist tegen de grootste nederlaag van het seizoen aan: thuis werd met 0-4 van Den Bosch verloren.

Groningen is on fire na het gelijkspel tegen Laren, in tegenstelling tot Oranje-Rood, dat een groot verlies moest incasseren. Wij voorspellen dat Groningen hier punten gaan pakken. 

Arbiters: Claire Druijts en Amber Whittet

 • Oranje-Rood - Groningen

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Oranje-Rood – Groningen (D)  Ophalen van gegevens

SCHC – Bloemendaal

Bloemendaal verloor slechts één van haar laatste zes Hoofdklasse-duels. De opleving van de Mussen (negen punten uit zes duels) volgt op een seizoensstart met negen nederlagen op rij. SCHC won haar laatste vijf Hoofdklasseduels en is net als Den Bosch na de winterstop nog zonder puntenverlies. De dames uit Bilthoven kregen als enige ploeg in de Hoofdklasse na de winterstop nog geen enkele tegentreffer te verwerken. Stichtsche verloor in de Hoofdklasse nog nooit van Bloemendaal. Zeven ontmoetingen leverden zes overwinningen op en één gelijkspel. Het heenduel op ’t Kopje eindigde in een 0-4 overwinning voor Stichtsche.

Bloemendaal is bezig aan een sterke reeks, maar SCHC is een maatje te groot. Tegen Den Bosch verloren de Mussen na de winterstop ook nog met 5-0. Stichtsche zal er met de drie punten vandoor gaan. 

Arbiters: Allart van den Berg en Jan van der Vlist

 • SCHC - Bloemendaal

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  SCHC – Bloemendaal (D)  Ophalen van gegevens

*Stemmen werkt voorlopig alleen nog vanaf de computer en niet in de hockey.nl-app. We zijn druk bezig om dit ook in de app mogelijk te maken, maar voorlopig zie je de polls onder de wedstrijden alleen op je desktop of in een browser.

 

 

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...