Vooruitblik HK (D): Den Bosch scoorde 137 keer tegen Hurley

Dit weekend staat een dubbelweekend op het programma voor de Hoofdklasse Dames. Vrijdag treft Amsterdam in de derby Pinoké en Hurley Den Bosch. Amsterdam en Den Bosch troffen hun tegenstanders al vaak in de geschiedenis maar gaven bijna geen enkele keer de winst weg. Verder zien we Groningen-Laren, Oranje-Rood-Bloemendaal, Huizen-SCHC en hdm-Kampong. 

Groningen – Laren

Groningen won elk van haar eerste vier Hoofdklasse-duels met Laren, maar daarna geen van de achttien ontmoetingen die daarop volgden. De laatste Hoofdklasse-zege van Groningen op Laren was op 11 maart 1990. Het werd toen 2-1. Vorig seizoen won Laren met 0-1 van Groningen. Willemijn Bos speelde van 2007 tot en met 2016 voor Laren in de Hoofdklasse. In de zomer van 2016 keerde zij terug op het oude nest in Haren. Groningen is het enige team in de Dames Hoofdklasse dat dit seizoen nog geen enkel doelpunt maakte.

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Groningen – Laren  Ophalen van gegevens

Amsterdam – Pinoké

Amsterdam verloor slechts één van haar laatste 27 Hoofdklasse-duels met Pinoké. Op 29 maart 2015 troffen ze elkaar voor het laatst. Het werd toen 0-1 voor Amsterdam. Ook wonnen zij de laatste vijftien Hoofdklasse-duels met promovendi en verloren ze maar één keer in de afgelopen 24 Hoofdklasse-duels.

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Amsterdam – Pinoké  Ophalen van gegevens

Hurley – Den Bosch

Den Bosch won 27 van haar 30 Hoofdklasse-duels met Hurley. In de voorgaande 30 ontmoetingen scoorde Den Bosch 137 keer en Hurley 27 keer. Den Bosch kan voor het eerst sinds mei 2005 twee wedstrijden op rij verliezen in de reguliere competitie. Er kwam voor hen vorige week een einde aan een reeks van 36 gewonnen wedstrijden in de reguliere competitie.

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Hurley – Den Bosch  Ophalen van gegevens

Oranje-Rood – Bloemendaal

Sinds de club in 2016 door een fusie tot stand kwam won Oranje-Rood al haar vier Hoofdklasse-duels met Bloemendaal. Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in 3-0. Bloemendaal won geen van haar laatste tien Hoofdklasse-duels met tegenstanders uit Eindhoven. Zij wonnen slechts één van haar laatste vijftien wedstrijden in de Dames Hoofdklasse en haalde maar één punt uit de laatste zeven uitduels.

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Oranje-Rood – Bloemendaal  Ophalen van gegevens

Huizen – SCHC

Vorig seizoen ontmoetten Huizen en SCHC elkaar voor het eerst in de Dames Hoofdklasse, met 5-1 in Bilthoven en met 0-4 in Huizen. SCHC won beide ontmoetingen. SCHC kreeg dit seizoen nog geen tegentreffer te verwerken. In 2010/2011 had de ploeg voor het laatst na drie wedstrijden nog geen tegendoelpunt.

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Huizen – SCHC  Ophalen van gegevens

hdm – Kampong

In de laatste negen Hoofdklasse-duels met Kampong won hdm slechts één keer. Dit was een 3-1 thuiszege op 15 april 2017. Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Kampong stond haar tegenstanders in de Dames Hoofdklasse dit seizoen nog geen doelpunt toe. Nooit was Kampong na drie speeldagen zonder tegendoelpunt.

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  hdm – Kampong  Ophalen van gegevens


1 Reactie

 1. JoostS

  Fijn een afbeelding van DB .. zien we te weinig


Wat vind jij? Praat mee...