Amsterdam maatje te groot voor Den Bosch

De Heren van Amsterdam zijn zondag de competitie prima gestart. In het eigen Wagener Stadion werd Den Bosch met 6-3 verslagen.

Vanaf de afslag nam Amsterdam het initiatief. Het was echter Den Bosch dat scoorde. Sebastien Dockier benutte de eerste aan Den Bosch toegekende strafcorner. Even later belandde een backhandschot van Arjen Lodewijks op de handschoen van Amsterdam-keeper Laurens Goedegebuure.

Kenny Bain

Ondanks de voorsprong van Den Bosch was Amsterdam sterker. Niet geheel onverwacht stond tien minuten later de 1-1 op het bord. Mirco Pruyser was het eindstation van een prima actie van Kenny Bain. De Schot, die deze zomer overkwam van Hurley, had vervolgens de tweede Amsterdamse treffer op zijn stick, maar mikte voor een leeg doel over.

Bain revancheerde zich door even later Robert Tigges in staat te stellen de 2-1 binnen te tikken en op slag van rust tekende Sander ’t Hart voor de derde Amsterdamse treffer: 3-1.

Tweede helft

Na de onderbreking ging Amsterdam vrolijk verder. De eerste strafcorner werd door Justin Reid-Ross, vorig seizoen topscorer van de Hoofdklasse, achter doelman Maurits Visser geslagen. Bain vergrootte de marge daarna naar vier. De Schot reageerde alert op een bal van Pruyser en tipte de bal in het doel. Even daarvoor was Bain al dichtbij een treffer, maar zijn schot ging net naast.

Den Bosch verkleinde de achterstand naar 5-2 door een benutte strafcorner van Bram van Groesen. Tien minuten voor tijd scoorde Max Sweering de 6-2. Ook Dockier had in de slotfase nog iets in petto. Met een mooie individuele actie omspeelde de Belg keeper Goedegebuure van Amsterdam en bepaalde zodoende de eindstand op 6-3.