Effectief Bloemendaal wint van Rotterdam

Ook Rotterdam is er niet in geslaagd de ongeslagen reeks van koploper Bloemendaal te doorbreken. De Rotterdammers hadden daartoe met name in de eerste helft kansen toe, maar stuitten steeds op de prima spelende keeper Maurits Visser. Bloemendaal ging effectiever met de kansen om en won uiteindelijk met 3-1, waardoor de teller van ongeslagen competitiewedstrijden nu op 33 staat.

‘We hadden het lastig. Met name in de eerste helft hadden we niet de grip’, blikt Jorrit Croon terug op het duel. In de eerste twee kwarten was Rotterdam iets beter en gevaarlijker dan Bloemendaal. Het was Visser die de Mussen op de been hield. Hij redde tot twee keer toe op een inzet van Hertzberger. Ook stond de keeper van Bloemendaal succes van Van Puffelen in de weg en reageerde hij attent op een tip-in van Simon Egerton na een voorzet van Hertzberger.

Tegen verhouding in

Het was echter Bloemendaal dat, tegen de verhouding, op voorsprong kwam. Vlak voor rust stormde Jorrit Croon de Rotterdamse cirkel binnen. Na een prachtige turn om Jochem Bakker heen werd hij op de stick geslagen door Tristan Algera. De toegekende strafbal werd benut door Arthur van Doren.

Meteen na rust sloeg Bloemendaal opnieuw toe. Met Hertzberger aan de kant vanwege een groene kaart profiteerde Bloemendaal van de overstalsituatie. Manu Stockbroekx speelde Sander ’t Hart aan, die geheel vrij stond in de Rotterdamse cirkel. Zijn backhand werd gered door doelman Mark Ingram, die vervolgens de bal uit het oog verloor. Roel Bovendeert was alert en tikte de bal over de lijn.

Bloemendaal trekt duel over de streep

Croon was daarna dichtbij de 3-0. Zijn inzet uit de rebound van een strafcorner van Tim Swaen werd voor de lijn weggehaald door Bakker. Rotterdam bracht vervolgens de spanning terug in het duel nadat Egerton een cornervariant verzilverde. Het was uiteindelijk toch Bloemendaal dat het duel over de streep trok. Vlak voor het eindsignaal benutte Swaen een strafcorner.

‘We hebben een goede wedstrijd gespeeld en genoeg kansen gehad, maar we hadden het zelf moeten afmaken’, zegt Thijs van Dam. Croon was vooral blij met Visser. ‘Maurits pakte een paar mooie ballen. Hij heeft een goede pot staan keepen. Maar ik denk dat we een stapje beter moeten en kunnen.’