HK (H): Bloemendaal wint stormachtige Klassieker; 100 voor De Voogd

We zitten op de helft. De mannen van de Hoofdklasse hebben elke tegenstander een keer gehad en dus kan er een voorlopige score opgemaakt worden. Kampong is de gedoodverfde favoriet. De Utrechters, regerend landskampioen, hebben nog altijd niet verloren. Net als Bloemendaal, dat de topper won van Amsterdam, maar de Mussen hebben twee verliespunten meer. Voor hdm wordt het moeilijk. De Haagse mannen verloren ook van Almere en staan met slechts één punt op de laatste plek.

Bloemendaal – Amsterdam 2-0 (1-0)

Een stormachtige Klassieker. Het duel Bloemendaal tegen Amsterdam werd vijf minuten stilgelegd vanwege een hevige onweersbui. Een kleine tien minuten voor tijd barstte het onweer plots los boven ’t Kopje in Bloemendaal. De stand was op dat moment 1-0 in het voordeel van Bloemendaal. Na die pauze maakte Tim Swaen in de slotfase de 2-0. Lees hier meer over de wedstrijd.

’15 Jord Beekmans 1-0
’70 Tim Swaen 2-0 (sc)

Kampong – HGC 2-1 (2-0)

We zitten op de helft van de competitie en Kampong is nog altijd ongeslagen. De Utrechter hebben pas vier verliespunten. Van HGC werd gewonnen met 2-1. De bezoekers vallen door de resultaten van vandaag terug naar het rechterrijtje.

’15 Constantijn Jonker 1-0
’22 Ties Ceulemans 2-0
’68 Nicholas Budgeon 2-1

Pinoké – Den Bosch 0-1 (0-0)

Den Bosch lijkt een patent te hebben op ontsnappingen op het laatste moment. Vorige week bogen de Brabanders een achterstand in de laatste twee minuten op in een zege. Zondag tegen Pinoké sloeg Noud Schoenaker opnieuw toe in de uiterste slotfase en veranderde daarmee het lot van de wedstrijd van een bloedeloze 0-0 naar een zege voor Den Bosch. Den Bosch staat halverwege de competitie op een zesde plek en dat is prima voor de ploeg van Eric Verboom.

’68 Noud Schoenaker

SCHC – Rotterdam 2-4 (0-1)

Na een flitsende seizoensstart, waarbij zelfs even de zesde plaats werd aangetikt, kent promovendus SCHC een wat moeilijke periode. De Bilthovenaren verloren voor de vijfde keer op rij en staan nu negende. De tegenstander van zondag, Rotterdam, was een maatje te groot voor Stichtsche. De Zuid-Hollanders liepen in 41 minuten uit naar een zeer comfortabele 0-4. Thomas Vis deed in de slotfase nog wat terug met twee goals.

Hdm – Almere 3-5 (1-4)

Almeerse neemt de eerste driepunter mee naar huis na een overwinning op promovendus hdm. De Flevolanders hadden een missie en dat bleek de juiste. Al in het eerste kwart stonden de bezoekers met 0-3 voor. Via een strafbal en twee strafcorners kwam hdm terug in de wedstrijd, maar achterin hield Almere het vervolgens voldoende dicht voor de eerste zege van het seizoen. Almere neemt een beetje afstand naar de laatste plaats, maar het gat met nummer 10 Tilburg is nog altijd groot.

Oranje-Rood – Tilburg 2-0

In een Brabants onderonsje was Oranje-Rood – zoals verwacht – de betere. De Eindhovenaren boekten een solide 2-0 zege op Tilburg. Bob de Voogd maakte zijn honderdste treffer in de Hoofdklasse.

’21 Mink van der Weerden 1-0 (sc)
’23 Bob de Voogd 2-0