HK (H): Bloemendaal wint topper, eerste zege SCHC

De eerste seizoenshelft in de Hoofdklasse Heren zit erop. Op de elfde speeldag won koploper Bloemendaal in de topper met 2-1 van HGC. SCHC boekte de eerste overwinning van het seizoen. Dankzij de 2-0 zege op Almere verliet de ploeg de laatste plaats in de Hoofdklasse. Tilburg is de nieuwe hekkensluiter na de 1-4 nederlaag tegen Rotterdam. Amsterdam liet punten liggen bij buurman Pinoké. Het werd 2-2.

Met het kleinste verschil pakte Kampong de volle buit. De enige treffer van het duel werd gemaakt door Martijn Havenga uit een strafcorner. Derck de Vilder kreeg nog een goede kans op de 2-0, maar zijn inzet trof de paal. Beide ploegen werden geplaagd door blessures. Klein Zwitserland moest daarom een beroep doen op een aantal A-junioren. Bij Kampong keerden Sjoerd de Wert en Philip Meulenbroek terug in het team. Beide spelers hadden vorig seizoen nog afscheid genomen van het tophockey.

Door de nederlaag tegen Rotterdam is Tilburg de nieuwe hekkensluiter in de Hoofdklasse Heren. De ploeg zal tot na de winterstop moeten wachten op de eerste zege van het seizoen. Tegen Rotterdam konden de Tilburgers geen aanspraak maken op een overwinning. Met drie doelpunten had Jeroen Hertzberger een groot aandeel in de Rotterdamse zege. De international schoot twee keer raak uit een strafcorner en benutte een strafbal. Tristan Algera bepaalde uit een corner de eindstand op 1-4. Ook Tilburg was succesvol uit de strafcorner. De treffer kwam op naam van Gareth Furlong.

Na de 4-3 winst vrijdag op Amsterdam moest Oranje-Rood zondag genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel tegen Den Bosch. Het puntenverlies zorgde ervoor dat de achterstand van de Eindhovenaren op koploper Bloemendaal opliep naar vijf punten. Den Bosch nam na een minuut spelen de leiding via Nicolas Della Torre. Thomas Briels draaide met twee treffers eigenhandig de achterstand om in een voorsprong. Jelle Galema bezorgde Den Bosch een punt en deed daarmee zijn oude ploeg Oranje-Rood pijn.

Met 29 punten uit elf wedstrijden sluit Bloemendaal de eerste competitiehelft af. Ook de topper tegen HGC werd in het voordeel van de heren van coach Michel van den Heuvel beslist: 2-1. Florian Fuchs zette de onbetwiste koploper na tien minuten op het spoor van de zege. Floris Wortelboer, die volledig lijkt te zijn hersteld van zijn schouderblessure, verdubbelde de voorsprong uit een strafcorner, waarna Floris van der Kroon tien minuten voor tijd nog iets terugdeed voor HGC

SCHC deed zichzelf een enorm plezier door op de laatste speeldag voor de winterstop de eerste overwinning van het seizoen te boeken. In eigen huis werd directe concurrent Almere met 2-0 verslagen. Treffers van Thijs van Pelt en Bram Weers zorgden er bovendien voor dat SCHC niet meer op de laatste plaats staat.

De Bosderby kende geen winnaar. Pinoké en Amsterdam bleven steken op een 2-2 gelijkspel. Na een doelpuntloos eerste kwart nam Amsterdam de leiding via een doelpunt van Jan Willem Buissant. Drie minuten later maakte Alexander Hendrickx uit een strafcorner gelijk. Na rust zette Matis Papa de Steekneuzen op voorsprong, maar Justin Reid-Ross voorkwam met een rake strafcorner een tweede nederlaag op rij voor Amsterdam.