HK (H): Bloemendaal wint topper, puntenverlies Amsterdam en Kampong

Bloemendaal heeft zondag de topper van de vierde speeldag tegen HGC in winst omgezet. Op ’t Kopje stond na zeventig minuten de eindstand van 4-0 op het scorebord. Amsterdam bleef in en tegen Rotterdam steken op 2-2. Ook Kampog verspeelde punten. Op bezoek bij Pinoké werd het na een doelpuntrijke slotfase 3-3. Almere blijft hekkensluiter met nul uit vier na de 3-1 nederlaag in Eindhoven tegen Oranje-Rood.

Bloemendaal blijft koploper in de Hoofdklasse na de 4-0 overwinning op HGC. Roel Bovendeert had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in zege van de Mussen. De andere treffers kwamen op vaan van strafcornerspecialist Tim Swaen en wereldspeler van het jaar Arthur van Doren. Voor HGC was het de eerste nederlaag van het seizoen na twee overwinningen en een gelijkspel.

Na drie nederlagen op rij pakte Tilburg de eerste punten van het seizoen. In de kelderkraker werd met 4-2 gewonnen van Hurley. Het duel werd ontsierd door drie gele kaarten en een rode kaart. Die rode kaart in de slotfase van de wedstrijd was voor Jip Krens. De Tilburger had eerder in de wedstrijd zijn ploeg nog op 2-3 gezet na een benutte strafbal.

Het duurde lang voordat Den Bosch het verschil kon maken met Klein Zwitserland. Pas na iets meer dan een uur spelen opende Sebastien Dockier de score. Zeven minuten later werd die score verdubbeld door Noud Schoenaker, die daarmee ook de wedstrijd besliste. Met negen punten uit vier duels staat Den Bosch op een tweede plaats op de ranglijst op een punt van koploper Bloemendaal.

Almere wacht nog steeds op de eerste punten van het seizoen. Op bezoek in Eindhoven bleef de ploeg van Pasha Gademan met lege handen achter. Oranje-Rood was met 3-1 te sterk. Stijn Jolie bracht de spanning nog wel terug, nadat Joep de Natris en Jamie van Aart Oranje-Rood op 2-0 hadden gezet. Bram Huijbregts maakte na 66 minuten een einde aan die spanning. Het was voor de Eindhovense formatie pas de tweede zege nadat op de openingsdag met 4-3 was gewonnen van Tilburg.

Toen het stof neerdaalde na een knotsgekke slotfase waarin binnen vijf minuten vier keer was gescoord stond de eindstand 3-3 op het bord. Kampong verspeelde tegen Pinoké een 2-0 voorsprong. Doelpunten van Bjorn Kellerman en Terrance Pieters leken de Utrechtse formatie op het spoor te zetten van makkelijke overwinning. Na iets meer dan een uur spelen sloeg Alexander Hendrickx met de strafcorner twee keer snel toe. Martijn Havenga zette Kampong meteen daarna weer op voorsprong. Maar nauwelijks een minuut later bepaalde Lukas Sutorius de eindstand op 3-3.

Voor de derde maal dit seizoen eindigde een duel van Amsterdam in een gelijkspel. Na remises tegen Pinoké en Oranje-Rood liet de ploeg van coach Santi Freixa ook punten liggen tegen Rotterdam (2-2). Met zes punten uit vier duels voeren de Amsterdammers het rechterrijtje aan. Rotterdam heeft een punt meer gehaald uit vier wedstrijden en staat op een vierde plaats op de ranglijst.

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de vierde speeldag in de Hoofdklasse Heren en de derde speeldag in de Promotieklasse en Overgangsklasse.