HK (H): Hdm stunt in spektakelstuk op Pinoké: 3-4

Hdm lijkt helemaal terug in de strijd tegen degradatie uit de Hoofdklasse Heren. Na de verrassende zege van vorige week op SCHC (3-2) stuntte de Haagse formatie zondag op Pinoké. De thuisploeg kwam met 2-0 voor, maar hdm vocht zich op het semi-waterveld terug in de wedstrijd en won na een spectaculaire slotfase met 3-4.

Pinoké leek door twee treffers na veertien minuten op rozen te zitten in het duel met de nummer laatst. hdm gaf zich echter niet gewonnen. In ruim een half uur tijd werd de achterstand omgebogen in een 2-3 voorsprong. Via Pepijn Scheen kwam Pinoké nog wel terug tot 3-3, maar Niels Blaak bepaalde de eindstand met zijn tweede doelpunt op 3-4.
Door de zege heeft hdm het gat met Tilburg, de nummer voorlaatst die zondag niet in actie kwam, verkleind tot twee punten.

Met het nodige oponthoud, waarvan de consul bij Bloemendaal de schuld kreeg, is zondagmiddag het Hoofdklasse-duel tussen Bloemendaal en Kampong gespeeld. Het hoofdveld op ’t Kopje bleek niet bespeelbaar, waarna uiteindelijk werd uitgeweken naar veld 4. Op dat bijvelden hielden de topploegen elkaar in evenwichten: 1-1.

Amsterdam liet zondag weinig heel van Almere. Grote man aan Amsterdamse zijde was Justin Reid-Ross. De Zuid-Afrikaan scoorde drie van de zeven treffers. Het eerst doelpunt was zijn 150ste in de Hoofdklasse.

Amsterdam-spits Micro Pruyser verstevigde zijn positie als topscorer van Nederland door zijn totaal met twee treffers te verhogen tot twintig. Hij blijft Mink van der Weerd, die met Oranje-Rood vanwege de vorst niet in actie kwam, met drie doelpunten voor.


Wat vind jij? Praat mee...