HK (H): HGC wint topper, Den Bosch naar tweede plaats

De heren van HGC boekten op de twaalfde speeldag in de Hoofdklasse een 4-2 zege in en tegen Rotterdam. Den Bosch profiteerde van de nederlaag van de Rotterdammers. Dankzij een 2-1 zege op bezoek bij hekkensluiter Almere steeg de Bossche formatie naar de tweede plaats op de ranglijst achter koploper Bloemendaal dat met 5-1 afrekende met Hurley. Amsterdam kwam voor de derde maal op rij niet tot winst. Op bezoek bij de buren van Pinoké werd het 1-1.

Rotterdam leed de tweede nederlaag van het seizoen. En voor de tweede keer stapte HGC in de directe confrontatie als winnaar van het veld. Rotterdam zakte door de nederlaag naar de derde plaats op de ranglijst ten faveure van Den Bosch. HGC, dat nog een wedstrijd moet inhalen, blijft volop in de strijd om een plek in de play-offs. HGC kwam tegen Rotterdam tot drie keer toe op voorsprong. Rotterdam verzuimde bij de stand van 2-2 zelf op voorsprong te komen. HGC-keeper Sam van der Ven keerde de strafbal van Jeroen Hertzberger. Aan de andere kant benutte Seve van Ass wel een strafbal en bepaalde daarmee de eindstand op 2-4.

Met de vierde overwinning op rij nestelde Den Bosch zich op de tweede plaats op de ranglijst van de Hoofdklasse. In en tegen Almere werd een kleine zege geboekt: 1-2. Hekkensluiter Almere kwam na twee minuten op voorsprong via Deegan Huisman. Jelle Galema tekende voor de gelijkmaker, waarna Joaquin Menini Den Bosch de negende winstpartij van het seizoen bezorgde. Almere blijft door de nederlaag hekkensluiter, maar zag concurrenten Hurley, Klein Zwitserland en Tilburg niet verder uitlopen.

De Bosderby bleef onbeslist. Het sportief geplaagde Amsterdam slaagde er voor de derde wedstrijd op rij niet in om de volle winst te pakken. Kleine broer Pinoké kwam na dertien minuten op voorsprong via een rake strafcorner van Alexander Hendrickx. Zijn Belgische landgenoot Tanguy Cosyns zorgde na rust ervoor dat Amsterdam nog een punt overhield aan de derby. Amsterdam staat na de remise nog steeds op een achtste plaats, twee minder achter Pinoké dat het rechterrijtje aanvoert.

Koploper Bloemendaal behield de ongeslagen status. In het Amsterdamse Bos werd het gepromoveerde Hurley met 5-1 verslagen. Het was voor de Mussen het vijfde duel dit seizoen waarin de ploeg vijf keer of meer scoorde. Voor Hurley was het de vijfde nederlaag op rij. De ploeg blijft voorlaatste met twee punten voorsprong op hekkensluiter Almere.

Het door blessures geplaagde Kampong boekte na twee nederlagen op rij weer eens een overwinning. In Den Haag werd Klein Zwitserland met 5-2 verslagen. Het kwintet doelpunten kwam op naam van twee spelers: Jip Janssen (3x) en Boet Phijffer (2x). Beide spelers hebben in elf duels elk negen keer gescoord. Klein Zwitserland leed zijn vijfde nederlaag in zes competitieduels.

De Brabantse derby was spannend. Uiteindelijk trok Oranje-Rood aan het langste eind en schreef drie belangrijke punten bij aan het puntentotaal. Het was lange tijd onzeker of het duel zou doorgaan. Het duel van de dames van Oranje-Rood werd eerder op de dag afgelast vanwege de vorst. Pas een uur voor de afslag gaven de scheidsrechters groen licht voor het herenduel. Daarin kwam Tilburg al snel op voorsprong, maar boog Oranje-Rood de achterstand om in een voorsprong. Tilburg maakte vervolgens gelijk, maar aanvoerder Thomas Briels zorgde ervoor dat de drie punten in Eindhoven bleven.


Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de twaalfde speeldag in de Hoofdklasse Heren.


1 Reactie

  1. luchtisblauwgrasisgroen

    Wie had dat gedacht: Den Bosch, HGC en Rotterdam op play off plaatsen, en Kampong, Amsterdam en OZ niet!


Wat vind jij? Praat mee...