HK (H): Kampong, Amsterdam en Bloemendaal naar play-offs

De mannen van Kampong, Amsterdam én Bloemendaal hebben zich zondag geplaatst voor de play-offs. Dat betekent dat er nog maar één plekje te verdelen is voor het competitietoetje. Die lijkt, met nog twee wedstrijden te gaan, naar Oranje-Rood te gaan. Al heeft Rotterdam nog een inhaalwedstrijd tegoed.

Het gelijke spel van Bloemendaal, dankzij een doelpunt van Tim Swaen in de tweede helft, was voldoende voor een plek bij de vier playoff-ploegen van het huidige seizoen. Tegenstander Oranje-Rood moet nog even geduld hebben. Met zeven punten voorsprong op Rotterdam, dat nog drie wedstrijden moet spelen, kan het bijna niet meer misgaan voor de Eindhovenaren.

Ook Amsterdam speelt dit jaar de play-offs. Dat weten de hoofdstedelingen na een zege op SCHC, dat de negatieve reeks voortzet. De Bitlhovenaren wonnen dit kalenderjaar nog niet en kregen al 29 goals tegen in zes wedstrijden. Inmiddels is Stichtsche afgezakt naar de tiende plek. Directe degradatie is niet aan de orde, maar play-outs lijken waarschijnlijk.

Een goaltje van Jesse van Minde viel er in Tilburg te noteren. Niet veel, maar genoeg voor een overwinning van de thuisploeg. Door de zege passeert Tilburg de tegenstander van de dag, Pinoké, op de ranglijst. Veilig zijn zowel Tilburg als de Steekneuzen nog niet. In theorie kan één van beide ploegen nog tiende worden, wat play-outs betekent aan het einde van de competitie.

Het seizoen van Rotterdam lijkt voorbij. De havenstedelingen waren aan een imposante inhaalreeks bezig waardoor de play-offs voor Rotterdam in zicht bleven. Zondag stokte die opmars echter in de thuiswedstrijd tegen regerend landskampioen Kampong. Het gat met Oranje-Rood van zeven punten is in theorie te overbruggen in drie wedstrijden, maar reëel is het niet. Kampong daarentegen mag de landstitel gaan verdedigen. Zij plaatsten zich voor de play-offs dankzij de zege.

Den Bosch boekt prima resultaten na de winterstop. Het zal dit seizoen nog niet tot play-offs leiden, maar tegen het eind van de competitie hebben de Brabanders zelfs nog uitzicht, al is het waarschijnlijk slechts een theoretische, op de vijfde plek van de ranglijst. Zondag werd gewonnen van hdm, dat nu toch wel echt moet gaan vrezen voor degradatie. In de twee resterende duel treffen de Hagenaars Rotterdam en de enige overgebleven concurrent voor de laatste plek, Almere. Drie punten scheiden hdm en de Flevolanders. Winnen van de Almeerse op de slotdag van de competitie zal niet genoeg zijn, daar is het verschil in doelsaldo te groot voor. Hdm moet dus minimaal een punt overhouden aan het duel met Rotterdam.

Ook bij Almere en HGC werd niet veel gescoord. De treffer van Jorrit Croon in de vijfde minuut was de enige van de middag. Voor Almere betekent de nederlaag dat de play-offs alleen theoretisch nog ontlopen kunnen worden. Daar zijn twee zeges en flink wat goals nodig om het gat met Pinoké te overbruggen. Met het duel tegen Kampong in het vooruitzicht niet het meest realistische scenario, als zal de Almeerse voor de kansen gaan. Lees hier het wedstrijdverslag.


Wat vind jij? Praat mee...