HK Heren: clubtopscorer Casella keert terug bij HGC

Vrijdagavond komen zes van de twaalf teams in de Hoofdklasse Heren in actie tijdens de zestiende speelronde. Zes andere teams spelen vanwege de maatregelen rond het coronavirus geen wedstrijden dit weekend.

Almere – Klein Zwitserland

Deze teams troffen elkaar drie keer eerder in de Hoofdklasse. Vorig seizoen wonnen beide teams hun thuiswedstrijd en eerder dit seizoen werd het in Den Haag een 1-1 gelijkspel tussen de degradatiekandidaten.

Op 13 oktober eerder dit seizoen kwam de thuisploeg op voorsprong via Koen Bijen, waarna de bezoekers op gelijke hoogte kwamen via Deegan Huisman.

De enige voorgaande Hoofdklasse-ontmoeting in Almere werd op vrijdag 3 mei 2019 met 2-1 door Almere gewonnen. Valentijn Charbon scoorde twee keer voor de thuisploeg.

Overige stats
17 Klein Zwitserland is met zeventien doelpunten de minst scorende ploeg in de Heren Hoofdklasse. Almere kreeg in zijn laatste drie competitieduels achttien tegentreffers te verwerken.

4 Almere scoorde in zijn laatste vier Hoofdklasse-wedstrijden precies één keer.

0 Klein Zwitserland won geen van zijn laatste veertien Hoofdklasse-wedstrijden op vrijdag, sinds een 4-3 triomf op Amsterdam op 7 april 2006. Van die veertien wedstrijden verloren de Steenbokken er twaalf.

Scheidsrechters Maarten Boxma en Jonas van ’t Hek

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Almere – Klein Zwitserland (H)  Ophalen van gegevens

Amsterdam – Hurley

Amsterdam is in zijn laatste negentien Hoofdklasse-ontmoetingen met Hurley ongeslagen.

Hurley won op 22 april 2001 voor het laatst van Amsterdam in de Heren Hoofdklasse. In het Wagener Stadion werd het toen 0-1 door een doelpunt van Alexander Ket.

Eerder dit seizoen werd het 3-4 bij Hurley. Twee rake corners van Matthew Willis voor de thuisploeg werden beantwoord door cornerdoelpunten van Justin Reid-Ross en Tanguy Cosyns.

Overige stats
16
Cosyns scoorde dit seizoen zestien keer, waaronder drie keer tegen Rotterdam vorig weekeinde.

12 De Belg maakte twaalf van zijn zestien treffers in het Amsterdamse Bos en daarvan negen in het Wagener Stadion.

4 Hurley verzamelde dit seizoen pas vier punten, maar pakte die allemaal in uitwedstrijden.

6 Een zesde plaats is de laagste eindklassering voor de heren van Amsterdam in de Hoofdklasse. Deze rangschikking bereikte de club in 1989/1990 en in 1998/1999.

Scheidsrechters Steven Bakker en Constantijn Schaap

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Amsterdam – Hurley (H)  Ophalen van gegevens

 

HGC – Pinoké

Pinoké won slechts één van zijn laatste veertien Hoofdklasse-duels met HGC, een 3-1 thuiszege op 5 maart 2017.

De Steekneuzen wonnen slechts één van hun 29 uitwedstrijden bij HGC. Op 2 november 2003 werd het 0-1 en tekende Jeroen Koops voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Op geen enkel moment in de laatste twee seizoenen (reguliere competitie) onder Paul van Ass verloren de Gazellen twee Hoofdklasse-duels op rij. De vorige wedstrijd werd verloren tegen koploper Bloemendaal.

Overige stats
16
Clubtopscorer Maico Casella keert terug bij HGC na interlandverplichtingen. De Argentijn scoorde dit Hoofdklasse-seizoen zestien keer. Hij werd door wereldhockeybond FIH genomineerd voor Talent van het Jaar 2019.

12 Casella, een meester op het gebied van de tip-in, voert samen met Roel Bovendeert de Heren Hoofdklasse aan in velddoelpunten. Beide maakte er twaalf.

2 In vier van de eerste vijf speelronden dit Hoofdklasse-seizoen scoorde Alex Hendrickx ten minste twee keer. Dat lukte de Belg in de laatste tien speelronden nog maar één keer.

Scheidsrechters Jacir Soares de Brito en Karen Dollé

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  HGC – Pinoké (H)  Ophalen van gegevens

De duels Den Bosch – Bloemendaal, Oranje-Rood – Rotterdam en Tilburg – Kampong zijn vanwege het coronavirus door de KNHB afgelast.


8 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  KNHB moet deze wedstrijden aflasten in het belang van publieke gezondheid, en de competitie!

  1. aernoud-lippmann

   Wel erg stil over deze vorm van competitievervalsing op deze site van de KNHB en redactiecommissie deze site ! Schande !

 2. Alsjeopgoalmiktkanjenooitmissen

  EENS! Alle competitie van hoofdklasse tot trimhockey. Alles minimaal een maand stil leggen. Gezondheid is belangrijker dan een balletje heen en weer halen op een blauwe of groene mat... KNHB denk na en Acteer in plaats van reageren als het te laat is!!! Misschien verstandig dat de clubs zelf actie ondernemen! Gewoon niet spelen en trainen komende maand...

 3. Mark Bouwman

  Gewoon je poot stijf houden, zo kennen we het Kremlin. Daarnaast, zelfs in uitzonderlijk extreem medische omstandigheden, verschuilen achter reglementen en teams bewust benadelen: Nederland op zijn best. Nogmaals: waarom HK vrijdag sowieso niet helemaal schrappen en dan verder kijken. Leg het dan i.i.g. uit.

 4. gaston-orozco

  Benieuwd dat we niets hebben gehoord van de getroffen clubs. Is het omdat ze het zwijgen worden opgelegd door de media of geloven ze niet dat het een probleem is?

 5. pacoh

  Hoe gaan we om met een Brabantse coach die in Brabant woont en in Bloemendaal en België training geeft. met zijnn auto dwars door het hele land rijd. Die is wel virus bestendig? Wake up KNHB en laat je verstand het werk doen. En niet je dubbele agenda!

 6. Hans16

  Onmiddelijk alles stilleggen. Dit is geen griepje hoor! KNHB, neem zelf het initiatief en luister niet teveel naar die zachte heelmeesters o.l.v. Rutte!

 7. aernoud-lippmann

  “ Alle evenementen ( ook sportevenementen) waar meer dan 100 mensen komen worden vanaf heden voor 1 maand afgelast “ zojuist minister Bruins . Dus ...... Afgelast ??????


Wat vind jij? Praat mee...