HK Heren: prima cijfers Bloemendaal tegen Rotterdam

In de Hoofdklasse Heren staat zondag de tiende speelronde op het menu. Koploper Bloemendaal speelt op ’t Kopje de topper tegen naaste achtervolger Rotterdam, Hurley speelt voor het eerst sinds vijftien jaar weer tegen Klein Zwitserland op het hoogste niveau en Kampong koestert een geweldige reeks tegen Oranje-Rood.

Bloemendaal – Rotterdam

Bloemendaal verloor slechts één van zijn laatste negen thuisduels met Rotterdam in de Hoofdklasse, een 2-3 nederlaag op 28 september 2014. Jeroen Hertzberger, Thijs van Dam en Seve van Ass scoorden destijds namens de gasten op ’t Kopje.

Vorig seizoen won Bloemendaal thuis met 3-1 van Rotterdam. Arthur Van Doren, Roel Bovendeert en Tim Swaen scoorden die dag voor de Mussen. Simon Egerton was trefzeker namens de bezoekers.

Op 7 mei 2017 voorkwam Rotterdam voor het laatst in de Hoofdklasse een uitnederlaag bij Bloemendaal. Op de slotdag van het reguliere seizoen eindigde de confrontatie op ’t Kopje in een 2-2 gelijkspel. Beide ploegen waren op dat moment al verzekerd van deelname aan de play-offs om het landskampioenschap.

Overige stats
29
Rotterdam heeft in elk van zijn laatste 29 Hoofdklasse-ontmoetingen met Bloemendaal tenminste één keer gescoord, sinds een 5-0 nederlaag in 2002.

7 Jeroen Hertzberger scoorde in zeven van de laatste tien Hoofdklasseduels van Rotterdam met Bloemendaal en maakte in zes van die zeven wedstrijden de openingstreffer.

8 Van de laatste achttien doelpunten die Rotterdam in de Hoofdklasse tegen de Mussen maakte, kwamen er acht van de stick van Jeroen Hertzberger.

Scheidsrechters Jorrit Maakal en Pieter Hembrecht

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Bloemendaal – Rotterdam (H)  Ophalen van gegevens

 

Den Bosch – Pinoké

Den Bosch verloor de laatste drie seizoenen geen enkel duel met Pinoké. De Steekneuzen zijn daarmee de enige ploeg waartegen Den Bosch in deze periode zes keer in actie kwam en geen enkele keer verloor.

Vorig Hoofdklasse-seizoen eindigde deze ontmoeting zowel aan de Oosterplas als in het Amsterdamse Bos in een 1-1 gelijkspel. De Nieuw-Zeelander Jacob Smith was in beide duels trefzeker namens Pinoké.

Op 29 april 2018 won Den Bosch voor het laatst thuis in de Hoofdklasse van Pinoké. Op de slotdag van de reguliere competitie werd het mede door drie goals van Austin Smith 5-1 voor de thuisploeg. De Steekneuzen waren door de resultaat veroordeeld tot het spelen van de play-outs.

Pinoké won in 2014 voor het laatst in de Hoofdklasse op bezoek bij Den Bosch. Aan de Oosterplas werd het destijds 2-3: Joost van de Vijfeijken, Roderik Musters en Justin Reid-Ross scoorden voor de Steekneuzen. Austin Smith maakte beide goals voor Den Bosch.

Opmerkelijk
12
Austin Smith maakte alleen tegen HGC zoveel Hoofdklasse-goals (reguliere competitie) als tegen Pinoké (twaalf).

Scheidsrechters Karen Dollé en Michiel Otten

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Den Bosch – Pinoké (H)  Ophalen van gegevens

 

HGC – Almere

HGC, dat zaterdag een gevoelige tik incasseerde in en tegen Amsterdam (7-3), won in de Hoofdklasse Heren al zijn voorgaande zes ontmoetingen met Almere.

Vorig Hoofdklasse-seizoen eindigde deze ontmoeting op de Roggewoning in een 8-3 zege voor de thuisploeg. Het was voor HGC de eerste keer sinds 2010 dat de ploeg minimaal acht keer scoorde in een thuisduel. De acht goals van de ploeg uit Wassenaar kwamen op naam van zeven verschillende spelers. Alleen Kenta Tanaka maakte twee doelpunten.

Eerder dat seizoen had HGC uit al met 0-4 gewonnen van Almere. Op 23 september 2018 waren Ashley Jackson en Dick Möhlmann ieder goed voor twee goals op Sportpark Klein Brandt.

Overige stats
2
De twee voorgaande confrontaties tussen beide teams in Wassenaar leverden twee keer een 4-1 thuiszege op.

0 HGC is één van vijf tegenstanders waartegen Almere in zijn eerste drie seizoenen op het hoogste niveau geen enkel punt pakte.

Scheidsrechters Joost Andela en Daniël Veerman

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  HGC – Almere (H)  Ophalen van gegevens

 

Hurley – Klein Zwitserland

Hurley en Klein Zwitserland staan voor het eerst sinds 2004 weer tegenover elkaar in de Hoofdklasse Heren. De Steenbokken wonnen die dag in het Amsterdamse Bos na een 3-0 achterstand met 3-5. Sander Dreesmann en Taeke Taekema waren namens KZ ieder goed voor twee goals.

Hurley won in 2000 voor het laatst in de Hoofdklasse van Klein Zwitserland: 0-3 door doelpunten van Erwin Peters, Karel Klaver en Lars Stalling.

Op 18 oktober 1998 boekte Hurley voor het laatst in de Hoofdklasse een thuiszege op Klein Zwitserland. Mede dankzij goals van Koen Advocaat, Erwin Sulkers, Karel Klaver en Michael Overzier won de ploeg uit Amstelveen die dag thuis met 4-2.

In de competitie troffen beide ploegen elkaar voor het laatst op 12 mei 2013, op de laatste speeldag van het seizoen 2012/13 in de Overgangsklasse. Hurley, dat al zeker was van promotie naar de Hoofdklasse, won met 4-6 (!) in Den Haag.

Opmerkelijk
6
Klein Zwitserland won elk van zijn laatste zes Hoofdklasse-confrontaties met Hurley.

Scheidsrechters Maarten Boxma en Thijs Retra

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Hurley – Klein Zwitserland (H)  Ophalen van gegevens

 

Kampong – Oranje-Rood

Kampong is in de Hoofdklasse momenteel zestien duels met Oranje-Rood (inclusief Oranje-Zwart) ongeslagen. De laatste nederlaag dateert van 2011 toen de Domstedelingen in Eindhoven met 2-1 verloren. Thomas Briels maakte in de 67ste minuut de winnende treffer voor OZ.

Kampong won in de Hoofdklasse zijn laatste vier thuisduels met Oranje-Rood. De laatste keer dat de ploeg thuis punten verspeelde tegen de Eindhovense formatie was op 5 oktober 2014: 2-2.

Vorig Hoofdklasse-seizoen won Kampong op 24 maart thuis met 1-0 van Oranje-Rood. Philip Meulenbroek maakte in de zeventigste minuut de enige treffer van de wedstrijd.

Oranje-Rood won op 3 oktober 2010 voor het laatst in de Hoofdklasse op bezoek bij Kampong. Het werd toen 1-3 door goals van Mink van der Weerden, Niek van der Schoot en Sander Baart.

Opmerkelijk
0
Kampong is de enige Hoofdklasse-tegenstander waarvan Oranje-Rood als fusieclub (sinds 2016) nog nooit won in de reguliere competitie.

Scheidsrechters Bo Verwer en Laurens Hendrikx

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Kampong – Oranje-Rood (H)  Ophalen van gegevens

 

Tilburg – Amsterdam

Sinds de fusie in 2011 won Tilburg geen enkel Hoofdklasse-duel meer met Amsterdam. In die periode voorkwam Tilburg slechts één keer een nederlaag tegen de hoofdstedelingen. Dat gebeurde op 7 september 2014 in het Wagener Stadion (0-0).

Amsterdam verspeelde na die 0-0 in 2014 geen enkel punt meer tegen Tilburg. De hoofdstedelingen wonnen sindsdien alle zeven ontmoetingen met de Brabanders en deed dat met de gecombineerde doelcijfers 28-8.

Amsterdam won elk van zijn laatste negentien Hoofdklasse-wedstrijden in Tilburg, sinds een 3-2 nederlaag in Brabant op 24 november 1991.

Overige stats
3
Mirco Pruyser, zaterdag tegen HGC goed voor een hattrick, scoorde namens Amsterdam in elk van de laatste drie Hoofdklasse-seizoenen op bezoek bij Tilburg (vijf goals totaal).

15 Pruyser maakte in de Hoofdklasse (regulier competitie) alleen meer doelpunten tegen Den Bosch (twintig) dan tegen Tilburg (vijftien).

Scheidsrechters Thomas Keijzer en Xander Damen

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Tilburg – Amsterdam (H)  Ophalen van gegevens


Wat vind jij? Praat mee...