Hockeyliefhebbers op zondag bij Ziggo Sport met bord op schoot

Hockeyliefhebbers kunnen vanaf zondag met het bord op schoot kijken naar de samenvattingen van de Hoofdklasse-wedstrijden. Ziggo Sport zendt vanaf 19.30 uur een ruim half uur durend hockeyprogramma uit met daarin de hoogtepunten van alle wedstrijden op het hoogste hockeyniveau. De samenvattingen kun je vanaf maandag ook bekijken op hockey.nl.

Ziggo Sport startte vorig seizoen na de winterstop met het hockeyprogramma Hockey Hoofdklasse. Dat programma werd doorgaans pas zondagavond vanaf 22.30 uur uitgezonden op het voor Ziggo-abonnees gratis sportkanaal Ziggo Sport (kanaal 14). Het programma werd door de kijkers goed gewaardeerd, maar door het late tijdstip vielen de kijkersaantallen soms tegen.
Door het hockeyprogramma op een vroeger tijdstip uit te zenden, verwachten de initiatiefnemers een grotere (en jongere) kijkersgroep te kunnen aanspreken. De presentatie is in handen van John van Vliet.

Het programma Hoofdklasse Hockey komt tot stand door een samenwerking tussen HHcv, de samenwerkingskoepel van alle Hoofdklasse-hockeyclubs, de KNHB, Telegraaf Media Groep en Eyecons. Eyecons is een initiatief van sportmarketingbureau House of Sports en media- en content producent Southfields.

Zondagmiddag

Hockey is, na Eredivisie-voetbal, de enige sport in Nederland waarvan alle duels op het hoogste niveau in samenvatting worden uitgezonden. Behalve de samenvattingen blijft Ziggo Sport op de zondag regelmatig wedstrijden uit de Hoofdklasse Dames en Heren live uitzenden. De NOS behoudt de rechten om op zondagmiddag een wedstrijd live of in samenvatting op televisie te brengen.


5 Reacties

 1. zelfs-de-var-is-beter

  Wat dom om dat tijdstip van aanvang tijdens Studio Sport Eredivisie te kiezen. Vele hockeyfans en hun gezinnen kijken ook voetbal.

  1. MarjoleinKruijt

   Gelukkig maakt dat tegenwoordig niet meer uit met terugkijken, tv kijken op de laptop of tablet, etc... Ik heb regelmatig drie schermen tegelijk aan. Fijn dat de optie wordt geboden om alles tegelijkertijd te kijken.

 2. jorissterkenburg

  Een wat moderner format zal de jeugd ook meer aanspreken. John van Vliet is een vakman, maar aansprekend voor de jeugd herken ik niet bij hem.

 3. helenevanvoorstgmail-com

  Wel jammer dat alleen abonnees kunnen kijken, dan toch maar studio sport.

 4. vostammer

  Waarom niet NA of VOOR Studio Sport ipv tijdens? Hockey en voetballiefhebbers overlappen elkaar. Dit is krankzinnig. Zo laat men weer een kans liggen.


Wat vind jij? Praat mee...