Koninklijke onderscheiding voor ‘Ridder’ Alex Verga

Alex Verga, al vele jaren het gezicht van hockeyclub Almere, is zondag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De huidige technisch manager kreeg de Koninklijke onderscheiding uit handen van wethouder René Peeters van Almere.

Verga ontving zijn onderscheiding gisteren rond het duel van Almere tegen SCHC voor zijn verdiensten voor de hockeysport in het algemeen en voor zijn inzet bij Almere in het bijzonder. Ook heeft hij zich ingezet voor tal van maatschappelijke en sportieve projecten.

Alex Verga, met links zijn vrouw Maria, rechts Rob Bakker (Voorzitter Almeerse Hockey Club) en wethouder René Peeters. Foto: Henry Pieters.

De oud-international van Argentinië is sinds 1991 actief in de Nederlandse hockeywereld. Hij is onder meer coach geweest bij HGC, Amsterdam en Almere. Als coach van Almere behaalde hij zijn grootste successen bij Heren 1, waarmee hij vanuit de Tweede Klasse naar de Hoofdklasse promoveerde. Verga is ook al jaren actief in verschillende functies bij de hockeybond. Momenteel is hij assistent-coach bij Jong Oranje Mannen. Met die ploeg won hij vorige week de Europese titel.

Bij Almere is Verga gestopt als coach en is hij nu alleen nog technisch manager. Bij het eerste team heeft Pasha Gademan zijn taken overgenomen. Almere verloor onze zijn leiding zondag met 2-3 van SCHC.


Wat vind jij? Praat mee...