HK (H): Topper onbeslist, Kampong en Amsterdam verliezen

De topper in de Hoofdklasse Heren tussen Bloemendaal en Rotterdam kende geen winnaar. Op de tiende speeldag eindigde het duel op ’t Kopje in 1-1. Kampong en Amsterdam leden een dure nederlaag. Kampong ging op de eigen Klapperboom onderuit tegen Oranje-Rood: 1-3. Amsterdam liet zich verrassen door Tilburg, dat voor eigen publiek met 1-0 won. Den Bosch blijft goed meedraaien in de top na de 3-1 zege op Pinoké.

Bijna had Bloemendaal de overwinning in de tas. Na twee doelpuntloze kwarten zette Yannick van der Drift de Mussen op voorsprong. Maar in de slotminuut voorkwam Kane Russell met een rake strafcorner een nederlaag voor Rotterdam. Het betekende pas het tweede puntenverlies voor de landskampioen, die op de ranglijst nog steeds een voorsprong van drie punten heeft op Rotterdam.

In de andere topper van de dag bezorgde Oranje-Rood Kampong de eerste thuisnederlaag (1-3) van het seizoen. Daarmee kwam een einde aan een reeks van zestien ongeslagen duels van Kampong tegen de Eindhovense ploeg. Met twee rake strafcorners had Mink van der Weerden een belangrijk aandeel in de zege van de Eindhovenaren, die door de zege de plekken die recht geven op deelname aan de play-offs in het vizier houden. Kampong blijft Oranje-Rood in de stand wel voor met slechts een punt, maar ook met een duel minder gespeeld.

Na de demonstratie tegen HGC op zaterdag volgde voor Amsterdam zondagmiddag de ontnuchtering. Op bezoek bij Tilburg werd met 1-0 verloren. Het was de eerste zege van Tilburg sinds de fusie in 2011 op Amsterdam. Jaïr van der Horst maakte de enige en dus ook historische treffer. De drie punten waren zeer welkom voor Tilburg dat een plekje steeg naar positie tien op een punt achterstand van Klein Zwitserland. Amsterdam gaat aan kop van het rechterrijtje met vijftien punten uit tien duels.

Almere kwam net als zaterdag tegen Kampong op voorsprong, maar slaagde er opnieuw niet in die voorsprong vast te houden. Nog voor rust boog HGC die achterstand om in een voorsprong, die het na rust uitbouwde naar 5-1. Daarmee revancheerde de ploeg uit Wassenaar zich van de 7-3 nederlaag tegen Amsterdam zaterdag in het Wagener Stadion. Met nog een inhaalduel op het programma staat HGC vierde op zeven punten van koploper Bloemendaal. Almere blijft hekkensluiter met slechts een punt.

Met twee keer een 3-1 overwinning kende Den Bosch een zeer succesvol dubbelweekend. De 3-1 zege zondag op Pinoké, dat na een klein kwartier nog wel op voorsprong kwam, was alweer de zevende overwinning van het seizoen. Hierdoor blijft Den Bosch derde op vijf punten van koploper Bloemendaal. De nederlaag aan de Oosterplas maakte een einde aan een reeks van twee zeges op rij voor Pinoké.

In de onderste regionen van de Hoofdklasse Heren boekte Klein Zwitserland een belangrijke overwinning. Concurrent Hurley werd in het Amsterdamse Bos met 2-1 verslagen. Hiermee maakten de Steenbokken een einde van een reeks van zes duels zonder overwinning. Bovendien passeerde Klein Zwitserland op de ranglijst Hurley, dat de derde nederlaag op rij leed.


Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de tiende speeldag in de Hoofdklasse Heren en de tiende speeldag in de Promotieklasse en Overgangsklasse.


9 Reacties

 1. lize

  wat een ellende om het Hockey zo te moeten volgen beuheuueueueue

 2. luchtisblauwgrasisgroen

  Om zo kort op elkaar wedstrijden te spelen heeft een te grote impact op de uitslagen. Zo wint Amsterdam gisteren met 7-2 van HGC en ga je er nu af tegen Tilburg... HGC verliest gisteren dik, maar wint vandaag weer ruim van Almere. En Kampong wint gisteren nipt van Almere, maar verliest vandaag van OR. Er is geen pijl op te trekken. Met dank aan de KNHB.

 3. jehofa95

  vind je, Amsterdam speelt wel vaker scherp tegen toppers en matig tegen de periferie. HGC is al twee jaar wisselvallig. Kampong wint nipt en verliest nipt. dat er geen pijl op te trekken is, komt ook omdat het verschil heel klein is. mooi toch, leuker dan dat aan het einde Bloemendaal en Kampong bovenaan staan met 70 punten

 4. hickey-family

  Wel Leuk dat er een paar amsterdammers de verslagen tikken bij hockey.nl of althans zo lijkt het op zijn minst; na de tsunami van zaterdag was een scherpe titel zoals “met de staart tussen de benen terug de moerdijk over” ook eens leuk geweest - ook Bij OR eenzelfde beschrijving 🤔

 5. Mark Bouwman

  Het "grappige" van Amsterdam is dat als de heren "tob" internationals zin hebben, easy gewonnen kan worden en als ze geen zin hebben de ploeg onderuit gaat. Precies zoals deze dominante boys in het nationale team opereren en waar de bondscoach geen grip (meer) heeft. Het geen grip is waar zo ongeveer iedereen het in het HK-circuit het over heeft, wat niemand en plein-publique durft te zeggen, maar allang bekend is bij politiek bedrijvende voorzitter en technisch baas van de KNHB. En daarmee een Olympische medaille voor NOC en Nederland Sportland in volle verstand op het spel zetten. Met alle respect maar wat een armoedig bestuur. Ik wens iedereen veel plezier op de eerst komende trainingssessie van het Nationale mannenteam. Vooral heel aardig blijven tegen elkaar.

  1. goud

   Oh het is weer tijd natuurlijk! Bij gebrek aan nieuws over oranje was het te lang stil uit het kamp.Dus krijgen we nu weer onzin berichten onder de hoofdklasse verslagen? Lekker even je persoonlijke puntje gemaakt? Wat een berg onzin bij elkaar geschreven in deze comment

 6. ericst29

  Goud, je snapt er niet zo heel veel van; natuurlijk liggen de spelers van Oranje onder een vergrootglas op weg naar de Olympische Spelen, zeker `bij gebrek aan Oranje nieuws`.Dat de KNHB al geruime tijd faalt rond het Nederlands heren elftal en de handschoen niet durft op te pakken, impliceert een groot risico op een slecht resultaat volgend jaar. Toch allemaal niet zo heel moeilijk lijkt me zo, kerel.

 7. revival

  Bouwman heeft gelijk . Het spel van de meeste van onze internationals is te wisselvallig. Amsterdam is daar het beste voorbeeld van. In dat team zijn "de drie" veel te dominant en niet meer goed coachbaar. Tegen HGC kwam Amsterdam snel op voorsprong en dan loopt het wel, omdat dan meer spelers bij het spel worden betrokken. Maar als het niet lukt om een stugge verdediging , zoals die van Tilburg, te doorbreken dan gaan de drie weer bijna uitsluitend op elkaar passen, gaat Mirco P. rond de 23 meterlijn hockeyen , houdt Verga de bal nog langer vast enz. Met als gevolg dat het voor de tegenstander gemakkelijker wordt om weerstand te bieden.

 8. Mark Bouwman

  @goud, natuurlijk is het onzin, zijn er geen verbanden, vindt iedereen het geweldig gaan en ís het allemaal ook niet waar. Immers de grote kenners met de sterke karakters hebben de touwtjes strak in handen. Iedereen blij. Op naar Tokyo 👍🥇.


Wat vind jij? Praat mee...