Kampong dwingt derde duel af tegen Bloemendaal

Kampong heeft een derde en beslissende wedstrijd in de finale van de play-offs afgedwongen. De landskampioen won zaterdag op ’t Kopje met 2-1 van Bloemendaal, waardoor de stand in de best-of-three op 1-1 kwam. Zondag spelen beide ploegen om 16.00 uur op ’t Kopje opnieuw tegen elkaar.

Het was Bloemendaal dat uit de startblokken schoot met een snelle goal van Yannick van der Drift. Net als woensdagavond was Bloemendaal degene die op voorsprong kwam, maar daarna toch de regie over de wedstrijd verloor. Kampong mocht strafcorner na strafcorner nemen, maar het was elke keer Maurits Visser die in de weg stond van strafcornerschutter Jip Janssen.

Toen de tijd richting de rust tikte, was het Boet Phijffer die knap met een tip-in de 1-1 scoorde. Dat was terecht, na aandringen van de blauwe vechtmachine, die echt helemaal op stoom was zaterdag. In tegenstelling tot woensdag was het nu Bloemendaal dat lang creatief onmachtig leek en maar niet hun spitsen kon bereiken. Lange halen van Arthur van Doren en andere spelers van Bloemendaal konden de verdediging van Kampong niet verontrusten.

Dus was het daarna Kampong dat terecht op een 1-2 voorsprong kwam. Weer mocht Kampong een strafcorner nemen, zou Janssen weer de kans krijgen? Ja. Deze keer sleepte hij wel de bevrijdende 1-2 binnen. Hij keek naar de lucht en heel Kampong en alles wat blauw was werd helemaal gek.

Daarna probeerde Bloemendaal het wel, maar strafcorners werden niet goed gestopt en het was eerder Kampong dat 1-3 leek te scoren dan dat het 2-2 zou worden. Morgen is om 16:00 de ontknoping op ’t Kopje, wie de landstitel 2019 pakt.


6 Reacties

 1. keesj

  Geen YouTube livestream?

  1. Lody

   Welke link voor livestream...?

 2. Peter Klanke

  Het duel tussen Bloemendaal en Kampong is live te volgen via NOS Studio Sport op NPO 1 en in de NOS app.

  1. kcinna

   Ik zit in het buitenland, heb geen NOS 😔

 3. Runa Honig

  Forza Kampong! Mentaal weer ijzersterk, ongelooflijk, hoe krijgt alexander cox dit toch voor elkaar. Laat dit een voorbeeld zijn voor de nationale ploeg.


Wat vind jij? Praat mee...