Round-up play-offs Hoofdklasse (H): Rotterdam en Kampong in finale

De vier play-offkandidaten hebben vandaag in twee beslissende duels om een ticket naar de finale van de play-offs gestreden. Rotterdam won nipt van Amsterdam (2-3), Kampong was met 0-2 te sterk voor Bloemendaal. Dat betekent dat de nummer 1 en 2 van de ranglijst in de reguliere competitie, Bloemendaal en Amsterdam, zijn uitgeschakeld. Kampong (nr. 4) en Rotterdam (nr. 3) nemen het volgende week tegen elkaar op in de finale.

Amsterdam – Rotterdam 2-3 (0-1)

Na een vrije schotkans voor Robert Tigges (zijn backhand werd gekeerd), was het Rotterdam dat op voorsprong kwam. Op aangeven van Jeroen Hertzberger tipte Simon Egerton hoog binnen. Diezelfde Egerton had in de 25e minuut de kans Rotterdam op 0-2 te brengen, maar pushte de bal net naast. De ploegen gaan met 0-1 de rust in. Robert Tigges maakte halverwege de tweede helft de gelijkmaker, maar zeven minuten voor tijd bracht Jeroen Hertzberger Rotterdam weer op voorsprong. Paul Melkert tikte, na een weergaloze actie van Seve van Ass, de 1-3 binnen. Amsterdam deed via Mirco Pruyser nog iets terug, maar kon de winst voor de Rotterdammers niet meer voorkomen.

’15 Simon Egerton 0-1
’55 Robert Tigges 1-1
’63 Jeroen Hertzberger 1-2
’67 Paul Melkert 1-3
’68 Mirco Pruyser 2-3 (sc)

Bloemendaal – Kampong 0-2 (0-0)

Bloemendaal en Kampong kwamen voor rust niet tot scoren. Kampong-speler Robbert Kemperman kreeg een harde bal van Wouter Jolie op zijn hand, maar kwam na behandeling na de rust weer in actie. Bjorn Kellerman zette de bezoekers net na rust op voorsprong: 0-1. Hij tikte een voorzet van Constantijn Jonker binnen. Op het eind van de wedstrijd gooide Robbert Kemperman de wedstrijd in het slot: hij scoorde de 0-2 met zijn backhand.

’38 Bjorn Kellerman 0-1
’69 Robbert Kemperman 0-2