Round-up HK (H): Almere nieuwe hekkensluiter; Qui Vive wint

In speelronde 16 van de Hoofdklasse Heren sleepte Qui Vive uit bij Tilburg de winst uit het vuur en klom daardoor een plaatsje op de ranglijst. De nieuwe hekkensluiter is Almere, dat nog wel op voorsprong kwam maar uiteindelijk ruim verloor van Pinoké. Bloemendaal was thuis de betere ploeg tegen HGC en blijft fiere lijstaanvoerder. Ook Amsterdam, Oranje-Rood en Rotterdam wonnen.

Bloemendaal – HGC 5-2 (2-1)

De mannen van Bloemendaal waren zondag een klasse beter dan HGC. Onder aanvoering van Florian Fuchs wonnen de Mussen simpel van HGC. Thierry Brinkman scoorde, op zijn 22ste verjaardag, twee keer. Tristan Algera maakte in de laatste minuut nog een eretreffer voor HGC, maar de schade was al geleden. Daardoor wordt het gat met de play-offplekken voor HGC groter. Oranje-Rood en Rotterdam, op de derde en vierde plaats, staan nu op 5 punten afstand.

Hurley – Oranje-Rood 3-4 (1-1)

Oranje-Rood had het lastig met het lager geplaatste Hurley. De Eindhovenaren kwamen op voorsprong via Mink van der Weerden, die eind van de eerste helft nogmaals scoorde. In de tweede helft knokte Hurley zich echter terug van 1-3 naar 3-3. Bob de Voogd besliste het duel uiteindelijk in Eindhovens voordeel. Oranje-Rood behoudt de derde plaats op de ranglijst, Hurley staat tiende: nog maar net boven Qui Vive en Almere.

Pinoké – Almere 4-1 (2-1)

Pinoké is na de winterstop niet te stoppen en overklaste vandaag ook Almere. Terrance Pieters bracht Almere nog op voorsprong uit een strafcorner, maar daarna was het woord aan de Steekneuzen, die tot vier keer toe het goal van Almere wisten te vinden. Door het verlies, en de winst van Qui Vive, is Almere de nieuwe rodelantaarndrager van de Hoofdklasse Heren. Lees hier het verslag over de wedstrijd.

‘5 Terrance Pieters 0-1 (sc)
’23 Thijn Knetemann 1-1 (sc)
’24 Joost Rijksen 2-1
’40 Aran Zalewski 3-1
’55 Dennis Warmerdam 4-1

Rotterdam – Kampong 5-2 (2-0)

De heenwedstrijd liep uit op een bloedstollend gelijkspel en Rotterdam en Kampong hadden aan de start van de wedstrijd hetzelfde aantal punten. Van gelijkwaardigheid bleek echter geen sprake. Rotterdam liep thuis uit naar een 5-0 voorsprong op de Utrechters. Die moesten het stellen zonder doelman David Harte (internationale verplichtingen) en spits Constantijn Jonker (hamstringklachten). Pas in de slotfase deed Utrecht iets terug, via Jasper Luijkx (2).

Den Bosch – Amsterdam 3-4 (2-2)

Amsterdam pakte de drie punten uit bij Den Bosch in een spannend duel. Dockier, die volgend seizoen weggaat bij Den Bosch, en Wotherspoon brachten de Bossche heren steeds op voorsprong, maar uiteindelijk bleek het niet voldoende. Boris Burkhardt scoorde de beslissende voor Amsterdam. De Amsterdammers staan daardoor nog altijd op de tweede plaats, Den Bosch moet genoegen nemen met de zevende plaats en ziet de play-offplekken steeds verder uit beeld verdwijnen.

Tilburg – Qui Vive 1-2 (0-1)

Het loopt nog niet goed bij Tilburg na de winterstop. Vandaag bleek de ploeg het thuis ook niet te kunnen winnen van hekkensluiter Qui Vive. De ploeg uit De Kwakel kwam op een 0-2 voorsprong. Tilburg deed via Tim Swaen nog wat terug, maar het bleek te weinig om de punten op Tilburg te houden. Qui Vive stijgt door de winst een plaatsje op de ranglijst en is Tilburg nu tot op drie punten genaderd.

’28 Wouter Haremaker 0-1 (sc)
’49 Tom Günther 0-2
’55 Tim Swaen 1-2 (sc)