Round-up HK (H): Bloemendaal in slotminuten langs Oranje-Rood

Bloemendaal had er even voor nodig, maar ging thuis in de slotminuten ruim langs Oranje-Rood. Door de winst van deze kraker gaan de Mussen nog altijd ongeslagen aan kop in de Hoofdklasse Heren. Kampong trok bij Den Bosch, in een doelpuntrijk duel, aan het langste eind, waardoor Den Bosch nu 3e staat. Amsterdam behoudt de 2e plaats, mede door een zuivere hattrick van Justin Reid-Ross tegen Pinoké.

Bloemendaal – Oranje-Rood 4-1 (1-0)

Florian Fuchs zette Bloemendaal al vroeg op voorsprong op ’t Kopje tegen Oranje-Rood. Het venijn van deze wedstrijd zat echter in de staart. Bob de Voogd tekende in de 41e minuut voor de gelijkmaker, uit een strafcorner. In het slot van de wedstrijd ging Bloemendaal er echter alsnog vol overheen. Thierry Brinkman zette de Mussen op voorsprong in de 60e minuut, waarna Blake Govers (sc) in de 67e minuut en Roel Bovendeert in de 70e minuut de eindstand op maar liefst 4-1 zetten. Bloemendaal blijft door de winst ongeslagen aan kop, Oranje-Rood deelt nu de 4e plaats met Kampong en HGC.

‘9 Florian Fuchs 1-0
’41 Bob de Voogd 1-1 (sc)
’60 Thierry Brinkman 2-1
’67 Blake Govers 3-1 (sc)
’70 Roel Bovendeert 4-1

Tilburg – HGC 0-2 (0-0)

Tilburg mocht thuis voor rust nog hopen op een stunt tegen HGC, maar moest in de 2e helft toch zijn meerdere erkennen in de Haagse formatie. Jorrit Croon maakte er in de 46e minuut 0-1 van, waarna Tristan Algera in de 65e minuut de 0-2 binnen sleepte uit een strafcorner. Dat was ook de eindstand. Tilburgs Jip Krens pakte net voor het fluitsignaal nog een gele kaart.

’46 Dick Möhlmann 0-1
’65 Tristan Algera 0-2 (sc)

Den Bosch – Kampong 3-5 (1-3)

Kampong en Den Bosch speelden een doelpuntrijke wedstrijd in het Bossche stadion. De thuisploeg, die het dit seizoen zo goed doet, kwam nog wel op voorsprong via Arjen Lodewijks. Daarna kwam de doelpuntenmachine van de Utrechtse ploeg echter op gang. Sander de Wijn scoorde de gelijkmaker, waarna Martijn Havenga Kampong op een 1-2 voorsprong zette uit een strafcorner. Constantijn Jonker was vervolgens eerst op slag van rust met een veldgoal, en daarna in de 2e helft trefzeker uit een strafcorner. Den Bosch deed was terug via Sebastien Dockier, maar 5 minuten voor tijd gooide opnieuw Jonker de wedstrijd op slot. Dockier tekende nog voor een eretreffer net voor tijd. Den Bosch staat door het verlies 3e, Kampong gedeeld 4e op de ranglijst.

Rotterdam – Qui Vive 6-1 (3-0)

Een overtuigende winst vandaag voor Rotterdam, tegen promovendus Qui Vive. Simon Egerton zette de Rotterdammers na 13 minuten op voorsprong, waarna Jeroen Hertzberger en Seve van Ass tekenden voor de 2-0 en 3-0, beide uit een strafcorner. Na rust ging aan de kant van Rotterdam Lukas Siebinga eraf met geel, maar dat voorkwam niet dat de Rotterdammers ook de 4-0 binnentikten, via de stick van opnieuw Egerton. Erik Otto zette halverwege de 2e helft het enige doelpunt van Qui Vive op het scorebord. Harry Martin en Sjoerd Gerritsen gooiden de wedstrijd in het slot: 6-1.

Pinoké – Amsterdam 2-4 (1-0)

Pinoké begon voor eigen publiek sterk aan het duel met Amsterdam. Matt Gohdes zette na 23 minuten spelen de 1-0 op het scorebord voor de Steekneuzen, wat ook meteen de ruststand was. Na de thee kwam Amsterdam echter sterk terug. Justin Reid-Ross sleepte de Amsterdammers op gelijke hoogte. Mirco Pruyser bracht de stand op 1-2, waarna Reid-Ross er nog 2 inlegde uit de strafcorner en zo tekende voor een hattrick. Thijn Knetemann deed in de allerlaatste minuut van de wedstrijd nog iets terug. Hij maakte de 2-4 uit een strafcorner.

Hurley – Almere 1-1 (0-1)

Hurley ging thuis voor niets minder dan een driepunter, maar zag Almere in de1e helft op voorsprong komen. Erwin Kruisbrink tekende in de 20e minuut voor de 0-1. Na rust kwam Hurley terug. Luuk van Duren werkte de bal achter de Almeerse goalie uit een strafcorner en bracht de teams op een gelijke stand. Beide ploegen kwamen vervolgens niet meer tot scoren, waardoor de punten in het Amsterdamse Bos werden verdeeld.

’20 Erwin Kruisbrink 0-1
’40 Luuk van Duren 1-1 (sc)