Round-up Hoofdklasse (H): HGC terug in top 4, Bloemendaal eruit

Het blijft ontzettend spannend in het Hoofdklasse heren. Na de 1 na laatste speelronde vielen weinig nieuwe conclusies te trekken. Kampong deed weliswaar uitstekende zaken voor te winnen van Bloemendaal. HGC profiteert ook van het verlies van de Mussen en is na een vrije val van plek 1 naar 5 weer terug op een play-off plaats.

SCHC – Oranje Zwart 0-4 (0-3)

Zonder Jelle Galema (geschorst) en Marcel Balkestein (geblesseerd) was Oranje Zwart in Bilthoven te sterk voor SCHC. Binnen het half uur had OZ de zege al zo goed als binnen. De Eindhovenaren, reeds zeker van de play-offs, blijven 2e, in het spoor van Amsterdam. Stichtse weet inmiddels dat play-outs het hoogst haalbare zijn dit seizoen. Volgende week tegen Pinoké verdedigen de Bilthovenaren 1 punt voorsprong op Voordaan. De tiende plek behoort ook nog tot de mogelijkheden, daarvoor moet SCHC in het laatste duel meer punten pakken van Schaerweijde. 

2’ Rob Reckers 0-1
14’ Muhammed Rizwan 0-2
28’ Niek van der Schoot 0-3
57′ Mink van der Weerden 0-4 (sc)

Den Bosch – Voordaan 5-1 (2-0)

Den Bosch eindigt dit seizoen als achtste, zoveel is reeds duidelijk na 21 speelrondes. De Brabanders kenden geen genade tegen het in degradatienood verkerende Voordaan. Het werd liefst 5-1, onder meer dankzij 3 doelpunten van Milan van Baal. Voor Voordaan was de nederlaag een flinke domper. De Groenekanners staan laatste en hadden de punten tegen Den Bosch goed kunnen gebruiken. Tegen HGC, de tegenstander van volgende week, zal het hoogstwaarschijnlijk nog lastiger worden voor de ploeg van Marieke Dijkstra.

15’ Austin Smith 1-0 (sc)
20’ Milan van Baal 2-0
40’ Milan van Baal 3-0
48′ Adriaan Stolk 3-1
64′ Austin Smith 4-1 (sc)
66’ Milan van Baal 5-1

Bloemendaal – Kampong 1-2 (1-0)

Een fraaie treffer van Roel Bovendeert vlak voor rust was niet voldoende voor Bloemendaal. Martijn Havenga sloeg in de 2e helft 2 keer toe met zijn strafcorner en sleepte zo de zege voor Kampong binnen. De Utrechters mogen zich erg gelukkig prijzen met de overwinning, want het levert ze de derde plek op. Bloemendaal daarentegen, duikelt de top 4 uit en staat momenteel 5e. De Mussen staan 1 punt achter op nummer 4 HGC, maar hebben in Amsterdam volgende week een erg zware kluif om de terugkeer in de top 4 te bewerkstelligen.

33’ Roel Bovendeert 1-0
44′ Martijn Havenga 1-1 (sc)
56′ Martijn Havenga 1-2 (sc)

Hurley – Amsterdam 1-4 (0-2)

Hurley ontving de buren van Amsterdam. De twee buitenlanders bij de bezoekers, Kenny Bain, voormalig Hurleyaan, en Justin Reid-Ross, zorgden voor de treffers voor rust. Reid-Ross scoorde zijn 2e in de 64e minuut en vlak voor het einde pikte uiteraard Mirco Pruyser, voor de tiende competitiewedstrijd op rij, een doelpuntje mee. Hurleys treffer kwam voort uit een strafbal. Amsterdam staat nog altijd 1e en zal volgende week het tot het bot gemotiveerde Bloemendaal ontvangen om die positie te verdedigen. Hurley weet al enige tijd dat het deze competitie op een prima 7e plek afsluit.

27’ Kenny Bain 0-1
34’ Justin Reid-Ross 0-2 (sc)
44’ Niek Collot d’Escury 1-2 (sb)
64’ Justin Reid-Ross 1-3 (sc)
69′ Mirco Pruyser 1-4

 

Rotterdam – Schaerweijde 4-2 (3-1)

Rotterdam boekte een prima zege op Schaerweijde, al zal er van euforie geen sprake zijn bij de Zuid-Hollanders. Reinoud Wolffs formatie staat nog altijd 6e en de kansen om nog aan te haken bij de play-offs zijn ontzettend klein. Rotterdam zal volgende week in ieder geval van Oranje Zwart moeten winnen en daarnaast hopen op puntverlies van zowel Bloemendaal, dat op bezoek gaat bij Amsterdam, als HGC, dat naar Voordaan gaat. Schaerweijdes houdini-act is nog niet volledig voltooid. De Zeister mannen houden 1 punt voorsprong op Voordaan en kunnen volgende week tegen Hurley het vege lijf definitief redden.


7’ Mitch Darling 1-0
13’ Thijn Knetemann 1-1 (sc)
17′ Oliver Polkamp 2-1
21′ Timmo Kranstauber 3-1
44′ Casper Horn 3-2
61′ Johan Björkman 4-2

HGC – Pinoké 6-3 (3-0)

Het lijkt toch nog goed te komen voor HGC. De Gazellen stonden een paar weken geleden nog 1e, maar vielen na vorige week opeens buiten de top 4. Door een goede zege op Pinoké en het verlies van Bloemendaal is de formatie van Jan Jorn van ’t Land weer terug op een plek die na volgende week recht geeft op het spelen van play-outs. HGC liep voor rust al uit naar 3-0, waardoor hen de overwinning niet meer kon ontglippen. Pinoké blijft door de nederlaag 9de. De Steekneuzen kunnen op papier nog worden ingehaald door Schaerweijde, maar door de ruime voorsprong in doelsaldo ontlopen de Amsterdammers zeer waarschijnlijk de play-outs.

12’ Dick Möhlman 1-0
26’ Gonzalo Peillat 2-0 (sc)
32’ Rik van Kan 3-0
37’ Rik van Kan 4-0
44’ Philip Engelkens 4-1
53′ Gonzalo Peillat 5-1 (sb)
57′ Hidde Phijffer 5-2
59′ Phil Burrows 6-2 (sc)
70′ Marlon de Boer 6-3 (sc)


Wat vind jij? Praat mee...