Samenvattingen: Kampong – Bloemendaal en Amsterdam – HGC

Bekijk hier de samenvattingen van Kampong- Bloemendaal (1-2), de eerste wedstrijd om de landstitel in de play-offs Hoofdklasse Heren, en het duel om de derde plek en een EHL-ticket, tussen Amsterdam en HGC (3-2). Je kunt onderaan natuurlijk ook de hele uitzending van Kampong – Bloemendaal, inclusief voor- en nabeschouwing, terugkijken, die we woensdagavond te zien was op hockey.nl.

Kampong – Bloemendaal (1-2)

Amsterdam – HGC (3-2)

 


22 Reacties

 1. Toon Janssen

  Die energie en ontlading bij Bloemendaal aan t einde van de wedstrijd!!! Indrukwekkend en veelzeggend hoor!

 2. pjklaassen

  Zeker veel zeggend als je 2 goals hebt die niet hadden mogen tellen;-). 1e goals croon neemt bal mee met de hand, die los is van zijn stick 2e goal voorzet met de bolle kant

  1. Toon Janssen

   Daar is toch naar eer en geweten zeer uitgebreid en zorgvuldig naar gekeken. Hier wint mijn neutrale hoofd het van mijn blauwe hart.

  2. luchtisblauwgrasisgroen

   PJKlaassen, gelukkig zit jij niet achter de VAR 😄 cursus KNHB reglement zou je goed doen.

 3. pjklaassen

  Hoezo reglement? als de hand los is van de stick is het een overtreding

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Croon raakt de bal niet met zijn hand aan, en de hand van Brinkman zat gewoon aan zijn stick 🧡

 4. pjklaassen

  Gaat om de rechter hand van croon en de voorzet naar Brinkman is met de bolle kant

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Slechte verliezer... het waren beiden reglementaire goals en nagekeken door de VAR. Ben je toevallig gerelateerd aan Sander de Wijn?

  2. jonathan

   Joh, jij hebt gelijk hoor....hulde voor die ge e die ondanks zijn blauwe hart wel objectief kan blijven

 5. Toon Janssen

  Wel leuk om even naar de eerste reactie van Koen van Bungen te kijken. #facereading

 6. berri-van-manen

  Oranje accenten op de gele shirts zegt genoeg 😝

  1. jonathan

   Nog een objectief persoon.

 7. luchtisblauwgrasisgroen

  Mag ik de Kampong ultra's er aan herinneren dat Van 't Hek 2 seizoenen geleden de 100% treffer van Stockbroeckx in de wedstrijd tegen Kampong onterecht afkeurde (waardoor Kampong zich alsnog voor de Play Offs plaatste). Toen was er echter geen kritiek?

 8. MIck

  Laat gaan. De beelden Zijn secuur en uitgebreid bekeken. Dat een Aantal Kampong fans het niet snapt of niet Wil snappen zal je altijd houden. Ploegen ontlopen elkaar niks en Laten we hopen op een mooi 2e duel hopelijk wederom Met Goede scheidsrechters want gister werd er prima gefloten.

 9. luchtisblauwgrasisgroen

  Was enigszins verbaasd dat Bloemendaal (voor de zekerheid) geen VAR aanvroeg bij goal Meulenbroek. Achteraf is dat de juiste beslissing geweest gelukkig 😄

 10. pacoh

  @luchtisblauwgrasisgroen is synoniem van @floppieenteun bij hoofdklassehockey.nl Dat zegt genoeg over de kleur van hem. Bij 2e goal zeker mijn twijfels. Lijkt bolle kant voorzet. 1e goal te briljant om af te keuren. Dom van kampong om zo vroeg in de wedstrijd de videoref. te vragen. Zo zeker was het handje niet.

 11. francakh

  Het is zonder diepte niet met 100% zekerheid te zeggen of Jorrit de ball op z’n rechterhand krijgt. Z’n reactie (het wegtrekken van de hand) lijkt hier wel op te duiden maar durf m’n hand er niet voor in het vuur te steken.

  1. jhlp

   Moet de VAR dan niet beoordelen dat ze niet kunnen bepalen of het doelpunt zou moeten tellen of niet? Dat zou dan betekenen dat de beslissing van de scheids dus de juiste was (in ieder geval niet de verkeerde) en dat Kampong zijn recht op de videoscheids behoudt. In dit geval was het niet nodig omdat de scheids zelf de video aan vroeg bij het doelpunt van Brinkman, maar voor hetzelfde geld had de scheids dit niet gedaan en zou Kampong zich (onterecht) bestolen voelen. Lijkt mij goed om deze regel nog een keer door te nemen.... In ieder geval was het een spannende pot om naar te kijken en heb ik zeer genoten van de sfeer op de Klapperboom💙 Op naar het Kopje

  2. francakh

   Ik denk dat tenzij het tegendeel bewezen kan worden (dat de bal de hand raakte) het doelpunt afgekeurd moet worden. Maar het is niet met 100% zekerheid te zeggen dat dit gebeurde dus zou ik zeggen dat de goal moet blijven staan. Innocent unless proven guilty?

 12. michver

  Beide schitterende goals waar niets mis mee was. Op naar mooie pot(ten) in het weekend!

 13. jonathan

  Sfeer bij Amsterdam was ook prima, zelfs tussen aanhangers van HGC., terwijl ze nuchter constateerde dat hun club de spirit niet had. Af en toe op de telefoon gekeken na de zeer spannende wedstrijd in Utrecht. Nu ik al de "blauwe" verontwaardiging, en eigenlijk onzin hier lees hoop ik dat Bloemendaal wint. Dat gezeur, Inclusief een vreselijke Sander de Wijn, is toch geen reclame voor dat Utregstse cluppie. Slechte verliezers terwijl er nog niets verloren is.

 14. femkesophie

  Allemaal, stuk voor stuk, hele mooie goals. Favoriete is toch wel de 1e van Jorrit Croon!💥


Wat vind jij? Praat mee...