Thijs van Dam groeit naar oude vorm: ‘Weer spelen is zo genieten’

Bikkelhard heeft Thijs van Dam het afgelopen half jaar gewerkt om te herstellen van de heupoperatie die hij in januari onderging en ook om de slepende knieblessure de baas te worden. De gehele tweede seizoenshelft speelde hij hierdoor geen enkele wedstrijd. Niet in het shirt van Oranje, niet bij zijn geliefde club Rotterdam. Noodgedwongen aan de kant staan viel Van Dam zwaar, vooral mentaal, maar met een enorme drive trainde hij deze zomer door om bij zijn club weer terug te keren op het hoogste niveau. En met succes.

De razendsnelle en geroemde aanvaller van Rotterdam staat dit seizoen weer wekelijks in de basis bij Rotterdam en groeit langzaamaan weer naar zijn oude vorm. De vorm waarmee hij in India in december van het vorig jaar nog uitgeroepen werd tot beste talent van het WK. Maar, nu de kop van het huidige seizoen af is en Van Dam alweer vier speelrondes met Rotterdam heeft gespeeld, is de vraag: hoe ver is Thijs van Dam in het proces om weer terug te komen op het niveau van voor zijn operatie?

En, hoe zwaar was het om aan de zijlijn te werken aan zijn herstel, hoe blij is hij met zijn terugkeer en kijkt hij aan tegen een naderende rentree bij Oranje? Voor de antwoorden op die vragen spraken we Van Dam na afloop van Rotterdam – Amsterdam, de topper die zondagmiddag aan de Hazelaarweg in 2-2 eindigde.


Wat vind jij? Praat mee...