Tim Swaen voorkomt puntenverlies Bloemendaal tegen Pinoké

Koploper Bloemendaal heeft zondagmiddag geen fouten gemaakt in de wedstrijd tegen nummer acht Pinoké. Op ’t Kopje begon het team van Michel van den Heuvel slecht en zes minuten voor tijd stond het nog 2-2, maar uiteindelijk won Bloemendaal toch (3-2).

Opgelucht ademhalen kon Bloemendaal na twee minuten hockeyen, toen Pinoké uit de eerste aanval van de wedstrijd meteen gevaar stichtte. De vanaf de achterlijn teruggelegde bal werd naast de paal geschoten, maar het was duidelijk dat de Steekneuzen scherp begonnen. Gedurende het eerste kwart werd Bloemendaal ook naar achteren gedwongen en moest het de bal meerdere keren vanuit de eigen cirkel wegwerken. Het was een slap begin van de Mussen.

Pinoké viert de openingstreffer in het duel met koploper Bloemendaal. Foto: Koen Suyk

Toen Jasper Brinkman aan het begin van het tweede kwart een overtreding maakte en tien minuten met geel naar de kant moest, brak er opnieuw een moeilijke fase aan voor Bloemendaal, dat ook een strafcorner tegen kreeg. De bal belandde via een variant bij Martin Ferreiro, die bij de paal vrij stond en scoorde: 0-1. Pinoké ging ook meteen op jacht naar de 0-2.

Vanaf dat moment schakelde Bloemendaal een tandje bij. Na een goede aanval kwam de bal voor de stick van Arthur van Doren, die de stand gelijk trok (1-1). Toen de Mussen weer met z’n elven op het veld stonden, haalden ze ook hun eerste strafcorner. Dat buitenkansje werd direct verzilverd. Met een harde sleeppush laag in de hoek maakte Jasper Brinkman zijn gele kaart van even daarvoor goed. Ondanks het zwakke begin aan de wedstrijd ging Bloemendaal dus met een 2-1 voorsprong de rust in.

Jasper Brinkman ontvangt de felicitaties van Bloemendaal-teamgenoot Arthur van Doren. Foto: Koen Suyk

In het derde kwart golfde het spel op en neer. Bloemendaal en Pinoké maakten er een mooi gevecht van. Allebei hadden ze mogelijkheden om gevaarlijk te worden, maar de keepers hoefden niet in actie te komen. Totdat de bal voor de stick van Dennis Warmerdam kwam. Hij was het die Pinoké vlak voor de pauze van twee minuten naar 2-2 schoot.

Daarna gaf Bloemendaal gas bij. Uit een snelle uitbraak hadden de oranjehemden in het laatste kwart de 3-2 moeten maken. Vervolgens haalden ze een strafcorner. Toen pushte Tim Swaen de bal hard tegen de touwen (3-2). Pinoké miste daarna nog twee strafcorners, waardoor Bloemendaal in de laatste wedstrijd voor de winterstop geen puntenverlies leed.


2 Reacties

  1. luchtisblauwgrasisgroen

    Bloemendaal heeft het heel netjes gedaan, geen verliespunten en zonder een volledig fitte selectie (Croon, Wortelboer). En een doelsaldo van 35, met Swaen als topscorer. Kampong speelt de komende twee speelronden tegen HGC en Bloemendaal. Deze wedstrijden zullen cruciaal zijn voor Play Offs plaatsing. Oranje Rood em Amsterdam lijken reeds te zijn afgeschreven.

  2. floppieenteun

    Sluit me bij bovenstaande aan. Bloemendaal heeft een uitstekende eerste seizoenshelft gedraaid. En dat voor een groot gedeelte zonder: Croon en Wortelboer ( en trouwens ook (te) vaak zonder: Fuchs, Polkamp en t' Hart). Compliment aan de coach en de (brede) selectie. Met nog 9 wedstrijden te gaan heeft Bloemendaal een voorsprong van 12 punten op de grootste concurrent Kampong. Kampong wel met een wedstrijd mínder gespeeld. Op 1 maart wacht gelijk al de kraker Bloemendaal - Kampong. Kampong moet van zowel HGC alsook Bloemendaal (hopelijk dan op volle oorlogssterkte) winnen om nog een reële kans te maken op de eerste plek. En daarnaast bijna alle (top)wedstrijden winnen. Anders wordt het (waarschijnlijk) alleen een play-off plek voor Kampong, en zal Bloemendaal normaal gesproken eerste worden (thuisvoordeel en EHL ticket). Benieuwd hoe Kampong met die druk omgaat.


Wat vind jij? Praat mee...