Voorberschouwing HK (H): Haagse derby tussen KZ – HGC

Ook in de twee speelronde starten we in de Hoofdklasse Heren met derby’s in het eerste dubbelweekend van de competitie. Op vrijdagavond ontvangt Klein Zwitserland in de Haagse derby HGC en Den Bosch reist af naar Eindhoven voor de wedstrijd tegen Oranje-Rood. Verder speelt Bloemendaal bij Pinoké, Amsterdam tegen Almere, Hurley krijgt Kampong op bezoek en Rotterdam gaat op jacht naar de eerste punten tegen Tilburg. 

Klein Zwitserland – HGC

Voor de Steenbokken staat dit weekend weer een play-off kandidaat op het programma, namelijk de andere Haagse ploeg in de Hoofdklasse, HGC. Het team wat onder leiding staat van Paul van Ass startte de competitie met een overwinning op Rotterdam (3-0). International Seve van Ass was trefzeker, samen met Maico Casella en Kenta Tanaka. Vorig seizoen won HGC met 5-2 en 1-2 van KZ. De vertrokken Engelsman Ashley Jackson was goed voor vier van de zeven doelpunten van HGC in die twee derby’s. De Japanner Kenta Tanaka scoorde ook in beide duels. Namens Klein Zwitserland scoorden Wouter Pastoor en Enzo Torossi (twee).

Arbiters: Maarten Boxma, Thijs Retra

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Klein Zwitserland – HGC (H)  Ophalen van gegevens

Oranje-Rood – Den Bosch

Zowel Oranje-Rood als Den Bosch hebben de eerste drie punten al binnen. Een ticket voor de uiteindelijke play-offs zal bij de Brabantse ploegen in het vizier staan, nadat ze een seizoen eerder het competitietoetje op de valreep misliepen. Het onderlinge resultaat vorig jaar ging gelijk op.

In Den Bosch, maar ook in Eindhoven eindigde beide duels in een 2-2 eindstand. Thomas Briels – de nieuwe aanvoerder van Oranje-Rood – maakte beide treffers in de 2-2 op eigen veld tegen Den Bosch, terwijl Robert van der Horst en Benjamin Stanzl namens Oranje-Rood in Den Bosch scoorden. Voor de Bosschenaren waren Nicolas Della Torre en Jelle Galema in beide wedstrijden trefzeker.

Arbiters: Laurens Hendrikx, Paul v.d. Assum

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Oranje-Rood – Den Bosch (H)  Ophalen van gegevens

Rotterdam – Tilburg

Beiden ploegen zijn op zoek naar de eerste punten. Rotterdam verloor in Wassenaar van HGC (3-0) en Tilburg kwam goed terug, maar kwam net te kort tegen Oranje-Rood (3-4). In de afgelopen twee seizoenen startten de Tilburgers telkens met verlies in hun eerste twee duels. De Rotterdammers dreigen nu voor het eerst sinds 2005/2006 hun eerste twee competitiewedstrijden te verliezen, maar bij een overwinning is het de 100e thuiszege in de reguliere Hoofdklasse.

Jeroen Hertzberger was in de laatste twee seizoenen goed voor zeven van de twaalf doelpunten van Rotterdam tegen Tilburg. Op 12 mei 2019 speelde Tilburg in Rotterdam gelijk (2- 2). Tjep Hoedemakers en Jeroen Hertzberger scoorden voor de thuisclub. Gareth Furlong en Sander Visser noteerden de Tilburgse treffers.

Arbiters: Jacir soares de Brito, Xander Damen

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Rotterdam – Tilburg (H)  Ophalen van gegevens

Hurley – Kampong

Hurley verloor zijn openingswedstrijd dit seizoen met 6-0 bij Bloemendaal. Kampong pakte wel de volle buit. De ploeg uit Utrecht won thuis met 4-1 van Klein-Zwitserland. Hurley boekte één overwinning in zijn laatste acht duels met Kampong in de reguliere Hoofdklasse. Kampong won zes maal en het werd één keer gelijk. Mochten de mannen van Hurley en Kampong inderdaad gelijk spelen, dan noteren de Utrechters voor de 200e keer een gelijkspel in de reguliere Hoofdklasse.

Arbiters: Bo Verwer, Daniël Veerman

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Hurley – Kampong (H)  Ophalen van gegevens

Pinoké – Bloemendaal

Pinoké kende dit seizoen een goede start van de competitie tegen Amsterdam. De ploeg van Jesse Mahieu scoorde drie keer tegen de mannen van Amsterdam, die sinds dit seizoen onder leiding staan van Santi Freixa. De wedstrijd in het Wagener stadion eindigde in een 3-3. Hendrickx was twee maal trefzeker en de comeback in de Hoofdklasse van Dennis Warmerdam werd bekroond met een doelpunt.

Vorig seizoen voorkwam Pinoké een thuisnederlaag tegen Bloemendaal: 2-2. Marlon Landbrug en Alex Hendrickx scoorden voor de thuisclub en Tim Swaen en Arthur Van Doren tekenden voor de Bloemendaalse treffers. Bloemendaal heeft goed aan het doelsaldo gewerkt in de wedstrijd tegen Hurley. De ploeg won met 6-0. Roel Bovendeert verzorgde de helft van de goals. Pinoké won slechts één van zijn laatste vijftien thuiswedstrijden tegen Bloemendaal in de reguliere Hoofdklasse en leed in deze reeks dertien nederlagen.

Arbiters: Maurits van den Wall Bake

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Pinoké – Bloemendaal (H)  Ophalen van gegevens

Almere – Amsterdam

Almere begon het seizoen met een treurige 5-0 nederlaag bij Den Bosch. Vorig seizoen verloor de club zijn eerste twee wedstrijden. Alle zes Hoofdklasse-wedstrijden tegen Amsterdam werden verloren met de gecombineerde doelcijfers 6-24. Amsterdam startte de competitie op eigen veld met een 3-3 gelijkspel tegen Pinoké. Tanguy Cosyns scoorde twee keer en Tijn Lissone noteerde ook een treffer.

Als Amsterdam dit duel verliest, lijdt de club zijn 200e nederlaag in de reguliere Hoofdklasse. Vorig seizoen werd het op 24 maart 2019 in Almere 1-3 voor Amsterdam, dat eerder thuis met 4-1 had gewonnen. Terrance Pieters scoorde voor Almere in de uitwedstrijd en Stijn Jolie maakte de treffer op eigen veld. Namens Amsterdam scoorde Justin Reid-Ross in beide duels met Almere in totaal drie keer.

Arbiters: Barry Plaisant van der Wal, Karen Dollé

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Almere – Amsterdam (H)  Ophalen van gegevens


1 Reactie

 1. de-verlosser

  Fluit Maurits in zijn eentje Pinoke-Bloemendaal? Dan help ik hem wel. Ben ik wel een beetje voor Pinoke maar ik zal braaf de fluittoolkit gebruiken.


Wat vind jij? Praat mee...