Voorbeschouwing HK (H): Brabantse en Haagse derby

Kampong en Bloemendaal kunnen zich in de negentiende speelronde van de Hoofdklasse Heren definitief plaatsen voor de play-offs. HGC, Oranje-Rood, Den Bosch, Amsterdam en zelfs Rotterdam maken ook nog kans op het competitietoetje. De strijd onderin is net zo spannend. Klein Zwitserland, SCHC en Almere staan op twee punten van elkaar. 

Kampong – Den Bosch

Kampong heeft aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor de play-offs. Bij een nederlaag plaatsen de Utrechters zich alleen als zowel Oranje-Rood als Amsterdam niet winnen. Ook Den Bosch is nog volop in de race voor de play-offs. De ploeg staat op een vijfde plaats, maar verzamelde evenveel punten als nummer vier Oranje-Rood. Philip Meulenbroek scoorde in elk van de laatste zes wedstrijden van de Utrechtse hoofdmacht (totaal: zeven doelpunten). Van zijn laatste vijf doelpunten in de Hoofdklasse maakte Meulenbroek er vier in de 63ste minuut of daarna.

Scheidsrechters: Coen van Bunge en Daniël Veerman

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Kampong – Den Bosch (H)  Ophalen van gegevens

Klein Zwitserland – HGC

De Haagse derby werd eerder dit seizoen gewonnen door HGC met 5-2. Ashley Jackson was toen de gevierde man bij de thuisploeg. De Brit scoorde drie keer. HGC won elk van zijn laatste vijf Hoofdklasse-duels met de Steenbokken, sinds een 3-1 thuiszege van KZ op 26 april 2006. Na de winterstop kreeg Klein Zwitserland 23 tegentreffers te verwerken, terwijl de ploeg in die periode zelf slechts vier keer scoorde. HGC heeft minder moeite met scoren. Sinds de hervatting scoorde HGC 29 keer in zeven wedstrijden en was in twee van die zeven wedstrijden liefst acht keer trefzeker.

Scheidsrechters: Frank Heijster en Bo Verwer
 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Klein Zwitserland – HGC (H)  Ophalen van gegevens

Almere – Pinoké

Pinoké is nagenoeg veilig en zou dat met een overwinning op Almere helemaal kunnen zijn, afhankelijk van de resultaten van de overige achtervolgers. Almere zal daarentegen nog punten moeten verzamelen om in elk geval directe degradatie te ontlopen. In elk van de voorgaande twee seizoenen verlengde Almere zijn verblijf in de Hoofdklasse via de play-outs. Alle voorgaande vijf ontmoetingen tussen Almere en Pinoké in de Heren Hoofdklasse werden gewonnen door de thuisploeg.

Scheidsrechters: Maarten Boxma en Karen Dollé

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Almere – Pinoké (H)  Ophalen van gegevens

Oranje-Rood – Tilburg

Het seizoen is voor Oranje-Rood alleen geslaagd als de Eindhovenaren de play-offs halen. Momenteel bezet de ploeg de vierde plaats en heeft het concurrent Den Bosch nog achter zich op basis van een superieur aantal overwinningen (tien) ten opzichte van de provinciegenoot (negen). Tilburg zal zich absoluut op willen maken voor een stunt. De ploeg staat op een negende plek na een knappe overwinning op Bloemendaal in de vorige speelronde (2-0). Nog eens drie punten pakken en het kan haast niet meer mis gaan voor de ploeg van Jeroen Delmee.

Scheidsrechters: Fanneke Alkemade en Paul v.d. Assum

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Oranje-Rood – Tilburg (H)  Ophalen van gegevens

Bloemendaal – Amsterdam

Bloemendaal heeft aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor de play-offs. Amsterdam moet er de komende vier duels nog alles aan doen om zich bij de bovenste vier te plaatsen. De hoofdstedelingen staan momenteel op plek zes, met 31 punten. Amsterdam won op 20 september 2013 voor het laatst op bezoek bij Bloemendaal in de reguliere competitie. Het werd 2-5 en Mirco Pruyser (2x), Valentin Verga, Roc Oliva en Billy Bakker waren allen trefzeker bij de bezoekers. Thierry Brinkman zal zondag willen scoren: zijn volgende doelpunt zal zijn vijftigste zijn in de reguliere competitie.

Scheidsrechters: Michiel Otten en Thijs Retra

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Bloemendaal – Amsterdam (H)  Ophalen van gegevens

SCHC – Rotterdam

SCHC zal er alles aan doen om de komende vier duels zoveel mogelijk punten te pakken. Met negen punten staat het een plek hoger dan Almere, dat een punt minder verzameld heeft. Een thuisduel met Rotterdam maakt het moeilijk. De ploeg won geen van zijn laatste negen Hoofdklasse-duels van Rotterdam. Met zijn 245 doelpunten in de reguliere competitie is Jeroen Hertzberger nog twee treffers verwijderd van de 247 van Teun de Nooijer, die daarmee de zevende plaats op de topschutterslijst aller tijden bezet. Van zijn negentien doelpunten dit seizoen maakte Hertzberger er vijftien uit een strafcorner en vier uit een strafbal. In de voorgaande dertien seizoenen waarin Hertzberger scoorde in de Hoofdklasse maakte hij altijd ten minste drie velddoelpunten.

Scheidsrechters: Jasper Nagtzaam en Pieter Hembrecht
 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  SCHC – Rotterdam (H)  Ophalen van gegevens


1 Reactie

 1. markcohen1987

  Wel super leuk deze polls


Wat vind jij? Praat mee...