Voorbeschouwing HK (H): SCHC en Tilburg vechten voor punten

Kampong – Amsterdam

Deze teams ontmoetten elkaar vorig seizoen in de finale om het landskampioenschap. Kampong bleek in drie duels de sterkste en prolongeerde zodoende zijn landstitel uit 2016/2017. Eerder dit seizoen won Kampong met 0-2 in het Wagener Stadion. Vorig seizoen eindigde dit treffen in de reguliere competitie in 2-2. Justin Reid-Ross scoorde namens Amsterdam twee keer uit een strafcorner. Voor de Utrechters waren Quirijn Caspers en Martijn Havenga trefzeker. Amsterdam zal alles op alles moeten zetten om de aansluiting met de top vier te behouden.

Arbiters: Maarten Boxma en Paul van den Assum

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Kampong – Amsterdam (H)  Ophalen van gegevens

Bloemendaal – Oranje-Rood

Eerder dit seizoen speelden deze teams in Eindhoven met 0-0 gelijk. Bloemendaal, momenteel koploper van de Heren Hoofdklasse, kan bij een overwinning een play-off plek bijna niet meer mislopen. Oranje-Rood is genoodzaakt om de drie punten mee terug naar Eindhoven te nemen. Elk puntverlies kan ze de kans op het halen van de play-offs in de weg gaan zitten.

Arbiters: Daniel Veerman en Thijs Retra

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Bloemendaal – Oranje-Rood (H)  Ophalen van gegevens

Klein Zwitserland – Rotterdam

Eerder dit seizoen won Rotterdam op eigen veld met 2-0 van Klein Zwitserland. Rotterdam won nog niet eerder twee keer in hetzelfde Hoofdklasse-seizoen van KZ. Rotterdam won geen van zijn vijf Hoofdklasse-uitwedstrijden bij Klein Zwitserland (W0-G2-V3). Bij geen enkele Hoofdklasse-tegenstander ging HCR zo vaak op bezoek zonder één keer te winnen. De meest recente ontmoeting in Den Haag vond plaats op 4 maart 2009 en werd met 4-3 gewonnen door de Steenbokken. Rotterdam, zit net als Amsterdam in een mindere fase en de drie punten zijn hard nodig.

Arbiters: Jonas van ’t hek en Karen Dollé

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Klein Zwitserland – Rotterdam (H)  Ophalen van gegevens

Almere – Den Bosch

Eerder dit seizoen won Almere met 0-1 aan de Oosterplas. Het was voor Almere de 25ste uitwedstrijd in de Heren Hoofdklasse en pas de tweede overwinning buitenshuis voor de Flevolanders na een 3-5 zege bij hdm op 5 november 2017. Het was ook de eerste overwinning van Almere op Den Bosch, na geen van de eerste vier Hoofdklasse-confrontaties met de Brabanders gewonnen te hebben. Almere won slechts één keer binnen hetzelfde Hoofdklasse-seizoen van dezelfde tegenstander twee keer. Dat presteerde de ploeg vorig seizoen tegen hdm. Den Bosch won beide uitwedstrijden bij Almere in de Heren Hoofdklasse en deed dat met de gecombineerde doelcijfers 9-2.

Arbiters: Pieter Hembrecht en Jorrit Maakal

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Almere – Den Bosch (H)  Ophalen van gegevens

HGC – Pinoké

HGC won elf van zijn laatste twaalf Hoofdklasse-duels met Pinoké. De enige uitzondering in die reeks was een 3-1 uitnederlaag op 5 maart 2017. Eerder dit seizoen won HGC met 2-4 bij Pinoké. Bij rust leidden de Gazellen al met 0-4, onder meer door twee doelpunten van Ashley Jackson. In elk van de voorgaande drie Hoofdklasse-ontmoetingen tussen deze teams vielen ten minste zes doelpunten.

Arbiters: Coen van Bunge en Xander Damen

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  HGC -Pinoké (H)  Ophalen van gegevens

SCHC – Tilburg

SCHC won nog geen van zijn drie Hoofdklasse-duels met Tilburg. De laatste thuiszege van SCHC op een tegenstander uit Tilburg dateert van 10 oktober 2010. Het werd toen 3-1. SCHC – Tilburg is een ware degradatiekraker. Beiden ploegen snakken naar de nodig punten om in de hoofdklasse te blijven.

Arbiters: Michiel Otten en Maurits vd Wall Bake

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  SCHC – Tilburg (H)  Ophalen van gegevens


Wat vind jij? Praat mee...