Voorbeschouwing HK (H): Top 4 treft elkaar, SCHC naar Tilburg

Speelronde 6 in de Hoofdklasse Heren en alweer een dubbelweekend. De top 4 speelt tegen elkaar: Amsterdam tegen Kampong en Oranje-Rood ontvangt Bloemendaal. Een potentieel degradatieduel tussen Tilburg en SCHC, Rotterdam treft promovendus Klein Zwitserland. Pinoké ontvangt HGC en Den Bosch speelt tegen Almere.

Amsterdam – Kampong

De top 4 speelt vrijdagavond tegen elkaar. Oranje-Rood treft Bloemendaal, Amsterdam ontvangt Kampong. Laatstgenoemd duel wordt voor het eerst gespeeld sinds de finale om het landskampioenschap. Vorig seizoen eindigde beide duels in de reguliere competitie in een 2-2 gelijkspel. De Utrechters moeten waken voor strafcornerkanon Justin Reid-Ross. Hij is met zes doelpunten topscorer van de Hoofdklasse. Kampong completeert het dubbelweekend op zondag tegen Rotterdam, Amsterdam bezoekt SCHC.

Arbiters: Paul van de Assum en Daniël Veerman

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Amsterdam – Kampong (H)  Ophalen van gegevens

Den Bosch – Almere

Den Bosch staat na 5 duels op een vijfde plek in de Hoofdklasse. Almere op plek 9 en pakte alleen puntjes tegen Rotterdam (2-2) en Tilburg (1-1). Almere won dit seizoen nog geen wedstrijd. Ook de statistieken van vrijdagavond tegen Den Bosch zijn niet veelbelovend: de Brabanders pakten tien punten in de voorgaande vier Hoofdklasse-duels met Almere. Almere speelt overigens ook liever thuis dan uit: de ploeg won slechts één van zijn 24 uitwedstrijden in de Hoofdklasse. Dat was een 3-5 overwinning bij hdm op 5 november 2017.

Arbiters: Bo Verwer en Xander Damen

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Den Bosch – Almere (H)  Ophalen van gegevens

Rotterdam – Klein Zwitserland

Wie had gedacht dat na vijf speelrondes Rotterdam en Klein Zwitserland één plek van elkaar zouden verschillen op de ranglijst? Namelijk plek 7 en 8. Het gat tussen de twee betreft 2 punten, dus alleen bij winst kan Klein Zwitserland een plekje stijgen. De Haagse ploeg moet scherp zijn in de eigen cirkel: Jeroen Hertzberger scoorde al vijf keer vanuit de strafcorner. Zijn ploeg is in de laatste 27 Hoofdklasse-duels met promovendi ongeslagen sinds een 5-4 nederlaag bij hdm op 17 oktober 2010.

Arbiters: Hideki Kinoshita en Karen Dollé

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Rotterdam – Klein Zwitserland (H)  Ophalen van gegevens

Tilburg – SCHC

Een potentieel degradatieduel: SCHC kan bij winst de rode lantaarn overdragen aan Tilburg. De Bilthovense ploeg staat twaalfde met één mager puntje. Tilburg staat een plekje hoger met twee punten. De meest recente ontmoeting tussen deze teams eindigde op 13 april van dit jaar in een 1-1 gelijkspel bij SCHC. Tilburg treft zondag Bloemendaal, SCHC ontvangt Amsterdam.

Arbiters: Maurits van den Wall Bake en Jacir Soares de Brito

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Tilburg – SCHC (H)  Ophalen van gegevens

Oranje-Rood – Bloemendaal

Niet alleen Amsterdam en Kampong treffen elkaar, ook Oranje-Rood en Bloemendaal spelen tegen elkaar. Bloemendaal is de enige ploeg in de Hoofdklasse nog zonder puntenverlies. De ploeg is in de reguliere competitie nu 29 duels op rij ongeslagen. Dat is reeds een clubrecord. Het gevaar voor de Mussen zit hem in Mink van der Weerden: hij scoorde in de Hoofdklasse 19 keer tegen Bloemendaal. Tegen drie tegenstanders scoorde hij vaker: HGC (24 keer), SCHC (22 keer) en Amsterdam (20 keer). De laatste thuiszege van Oranje-Rood op Bloemendaal dateert van 26 maart 2017. Het werd toen 5-4 en Van der Weerden haalde maar liefst vier keer de trekker over.

Arbiters: Pieter Hembrecht en Barry Plaisant van der Wal

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Oranje-Rood – Bloemendaal (H)  Ophalen van gegevens

Pinoké – HGC

Een lastige thuiswedstrijd voor het op de tiende plaats geklasseerde Pinoké. HGC (zesde plaats) won tien van zijn laatste elf Hoofdklasse-duels met de Steekneuzen. Pinoké moet waken voor Ashley Jackson: hij scoorde dit seizoen al vier keer. Jackson speelt graag tegen Pinoké: hij maakte acht van zijn 61 Hoofdklasse-doelpunten tegen de ploeg. In de reguliere competitie scoorde de Engelsman alleen tegen Rotterdam vaker (tien keer). Pinoké gaat zondag op bezoek in Eindhoven, HGC gaat naar Almere.

Arbiters: Coen van Bunge en Christian Vonhögen

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Pinoké – HGC (H)  Ophalen van gegevens


1 Reactie

 1. Paco

  Knap van de bond dat beide adamse teams thuis spelen en haagse uit. En ieder weekend visa versa. Dat is om de sport te stimuleren in die steden zodat ze iedere week naar een hoofdklasse wedstrijd kunnen gaan. Heel moeilijk indelen in deze digitale tijd.


Wat vind jij? Praat mee...