Voorbeschouwing HK (H): Topper in Utrecht & bekenden voor Knetemann

Na twee speelrondes staat dit weekend een dubbelweekend op de planning bij de Hoofdklasse Heren. Vrijdagavond treffen play-off-kandidaten Kampong en Bloemendaal elkaar en ontvangt het vernieuwde HGC Amsterdam. Verder staan Klein Zwitserland – Oranje-Rood, Almere – Tilburg, SCHC – Pinoké en Den Bosch – Rotterdam op het programma. 

Kampong – Bloemendaal

Vorig seizoen bleven in de reguliere competitie zowel Kampong als Bloemendaal ongeslagen. Beide onderlinge duels eindigden in een gelijkspel. Kampong kent met voorgaande duels tegen Pinoké en SCHC nog geen echte test, maar liet al wel zien dat het makkelijk scoort. Met 11 treffers zijn alleen de drie tegendoelpunten een smetje op het Utrechtse succes. Kampong is in de reguliere competitie nu achttien thuisduels ongeslagen. Het clubrecord van 19 confrontaties kan vrijdagavond geevenaard worden.

Het was Thierry Brinkman die vorig seizoen in beide duels tegen Kampong tot scoren kwam voor Bloemendaal, dat de eerste competitiewedstrijden won van Almere (1-2) en Klein Zwitserland (3-1). De confrontatie met Kampong is voor Bloemendaal de eerste test. Bloemendaal heeft 49 keer van Kampong gewonnen in de reguliere competitie en kan de eerste club worden die 50 keer van dezelfde tegenstander wint in de Heren Hoofdklasse.

Arbiters: Michiel Otten en Thijs Retra

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Kampong – Bloemendaal (H)  Ophalen van gegevens

Klein Zwitserland – Oranje-Rood

Promovendus Klein Zwitserland won bij hun terugkeer in de Hoofdklasse van SCHC (3-2), maar was voor Bloemendaal net niet sterk genoeg (3-1). Het potentiële gevaar voor Oranje-Rood komt van Ruben Versteeg, die tot nu toe verantwoordelijk is voor de helft van de doelpunten van de ploeg uit Den Haag.

Oranje-Rood vestigt zich na twee competitieduels al bovenaan met Kampong, Rotterdam en Bloemendaal, die allemaal hun beide wedstrijden wisten te winnen. Oranje-Rood deed dat door HGC (4-5) en Almere (3-1) te verslaan. Concurrenten Kampong en Bloemendaal treffen elkaar, waardoor bij winst de ploeg uit Eindhoven een mooie stap kan maken.

Arbiters: Maurits van den Wall Bake en Jacir Soares de Brito

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Klein Zwitserland – Oranje-Rood (H)  Ophalen van gegevens

Almere – Tilburg

Almere en Tilburg hebben beide nog geen punt verzameld en daar gaat vrijdagavond verandering in komen. Almere heeft de beste papieren: de laatste ontmoeting tussen de twee clubs werd gewonnen door de ploeg uit Flevoland (4-1). Vorige week zondag was Almere niet sterk genoeg tegen Oranje-Rood (1-3) en ook tegen Bloemendaal verloor het nipt (1-2).

Tilburg kreeg in beide competitieduels drie doelpunten om de oren en wist er slechts één te maken. Tegen Den Bosch werd het 3-1 en het duel met Amsterdam werd met 3-0 verloren. Samen met Almere, Pinoké en SCHC staat het puntloos onderaan.

Arbiters: Fanneke Alkemade en Joost Andela

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Almere – Tilburg (H)  Ophalen van gegevens

HGC – Amsterdam

HGC en Amsterdam zijn de enige twee clubs die in alle 45 seizoenen van de Heren Hoofdklasse present waren en daarmee is dit duel de meest voorkomende ontmoeting in de competitie. Van de 88 ontmoetingen won Amsterdam er 47, HGC 20 en eindigde het 21 keer in een gelijkspel. HGC en Amsterdam verzamelden allebei drie punten in twee duels. HGC deed dat door te winnen van Tilburg (1-3) maar was niet opgewassen tegen Oranje-Rood (4-5).

Tom Hiebendaal, Rik van Kan en Wiegert Schut verruilden afgelopen zomer alle drie HGC voor Amsterdam. Vorig seizoen won Amsterdam beide duels met HGC.

Arbiters: Laurens Hendrikx en Bo Verwer

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  HGC – Amsterdam (H)  Ophalen van gegevens

Den Bosch – Rotterdam

Vorig seizoen pakte Den Bosch vier punten in de twee duels met Rotterdam. Aan de Oosterplas bleef het destijds 3-3, met de drie Rotterdamse doelpunten op naam van Jeroen Hertzberger. Hertzberger is op dreef en heeft nu al in totaal 229 treffers in de reguliere competitie. Dit seizoen maakte hij al drie van de vijf doelpunten voor de Havestedelingen.

Den Bosch kwam dit seizoen drie keer tot scoren via Arjen Lodewijks, Jelle Galema en Austin Smith. Laatstgenoemde brak zondag tegen Amsterdam zijn middenhandsbeentje waardoor Den Bosch zijn captain voorlopig moet missen.

Arbiters: Daniël Veerman en Jasper Nagtzaam

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Den Bosch – Rotterdam (H)  Ophalen van gegevens

SCHC – Pinoké

SCHC en Pinoké bezetten positie 11 en 12 en hebben nog geen punten verzameld. Daar gaat vrijdagavond verandering in komen, als beide ploegen elkaar treffen. SCHC verloor nipt van Klein Zwitserland (3-2) en Kampong was een maatje te groot voor de club uit Bilthoven (2-7). Thijn Knetemann kwam in beide duels echter wel tot scoren en is met twee doelpunten verantwoordelijk voor de helft van de Bilthovense productie. Vorig seizoen kwam Knetemann nog uit voor Pinoké.

Pinoké staat elfde na het 4-1 verlies van Kampong en 1-3 tegen Rotterdam.

Arbiters: Xander Damen en Karen Dollé

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  SCHC – Pinoké (H)  Ophalen van gegevens


Wat vind jij? Praat mee...