Voorbeschouwing HK (H): Zware thuiswedstrijd voor Tilburg en SCHC

Tilburg en SCHC nemen het in eigen huis op tegen Amsterdam en HGC. Een zware opgave voor de laagvliegers, zo lijkt op papier. Amsterdam heeft sinds 1991 geen uitwedstrijd meer verloren in Tilburg. Voor SCHC dateert de laatste thuisoverwinning op HGC op 30 oktober 2011. Lukt het beide ploegen om daar tijdens de 21ste speelronde verandering in te brengen?

Kampong – Almere

Van alle vijf keer dat beide teams tegenover elkaar stonden in de Hoofdklasse, won Kampong alleen de eerste ontmoeting niet. Op 11 september 2016 werd het 0-0 in Almere. Het gelijkspel was voor Almere de eerste wedstrijd in de Hoofdklasse. Later dat seizoen, toen beide ploegen weer tegenover elkaar stonden won Kampong gemakkelijk op eigen veld (6-0). Dit seizoen stonden Kampong en Almere al eens eerder tegenover elkaar. In Almere werd de thuisploeg met 1-4 verslagen door de regerend landskampioen.

Arbitrage: Christian Vonhögen en Bo Verwer

 • Wie wint er?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Kampong – Almere (H)  Ophalen van gegevens

Tilburg – Amsterdam

Sinds de fusie van Tilburg won het team geen enkele wedstrijd in de Hoofdklasse tegen Amsterdam. Slechts één keer eindigde de ontmoeting in een gelijkspel. Daarentegen werden de laatste zes wedstrijden in de Hoofdklasse allemaal gewonnen door Amsterdam. Dat deed de ploeg met een totaal doelsaldo van 24 voor en zeven tegen. De laatste Hoofdklasse-ontmoeting eindigde in een vrij gemakkelijke overwinning voor Amsterdam. In het Wagener Stadion werd het 7-1 voor de thuisploeg. Sinds 24 november 1991 heeft Amsterdam geen enkele uitwedstrijd in de Hoofdklasse bij Tilburg verloren.

Arbitrage: Barry Plaisant van der Wal en Alwiene Sterk

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Tilburg – Amsterdam (H)  Ophalen van gegevens

Oranje-Rood – Rotterdam

De laatste uitzege van Rotterdam in Eindhoven dateert van 6 maart 2011. Sindsdien won de ploeg geen enkele Hoofdklasse wedstrijd in Eindhoven. Eerder dit seizoen won Oranje-Rood met 3-4 op bezoek bij Rotterdam. Mink van der Weerden was de grote man door mt twee rake strafcorners de doorslag te geven. Het kan voor Oranje-Rood de derde keer worden dat het elftal twee keer van Rotterdam wint in de Hoofdklasse. Eerder gebeurde dat als tijdens het seizoen 2013/2014 en 2015/2016. Vorig seizoen won Oranje-Rood met 2-1 de thuiswedstrijd tegen Rotterdam. Jelle Galema, sinds dit seizoen speelend voor Den Bosch, maakte de winnende.

Arbitrage: Paul v.d. Assum en Michiel Otten

 • Wie wint er?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Oranje-Rood – Rotterdam (H)  Ophalen van gegevens

Bloemendaal – Den Bosch

Bloemendaal is de laatste dertien wedstrijden in de Hoofdklasse ongeslagen tegen Den Bosch. Van die dertien ontmoetingen wonnen de Mussen er twaalf. Eerder dit seizoen was Bloemendaal aan de Oosterplas met 1-4 te sterk voor Den Bosch. De laatste keer dat Den Bosch Bloemendaal versloeg in de Hoofdklasse was op 18 maart 2012. In totaal wonnen de Bosschenaren slecht twee van de 26 wedstrijden tijdens de regulier competitie van Bloemendaal. Keeper Maurits Visser en aanvaller Floris Wortelboer van Bloemendaal hebben beide een verleden bij Den Bosch.

Arbitrage: Jonas van ’t Hek en Pieter Hembrecht

 • Wie wint er?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Bloemendaal – Den Bosch (H)  Ophalen van gegevens

SCHC – HGC

HGC is in zijn laatste acht Hoofdklasse-wedstrijden met SCHC ongeslagen. Vijf keer stapte de ploeg uit Wassenaar met een overwinning van het veld, terwijl er drie keer gelijk werd gespeeld. De laatste keer dat SCHC van HGC won was op 30 oktober 2011. Toen werd het in Bilthoven 4-0 voor de thuisploeg. Eerder dit seizoen, toen beide teams al tegenover elkaar stonden werd het op de Roggewoning 6-1 voor HGC. Vincent Spitaels van SCHC heeft een verleden bij HGC. Tussen 2011 en 2016 speelde hij vijf seizoenen voor de Gazelle.

Arbitrage: Maurits van den Wall Bake en Maarten Boxma

 • Wie wint er?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  SCHC – HGC (H)  Ophalen van gegevens

Pinoké – Klein Zwitserland

Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting in Den Haag in een 2-2 gelijkspel. De laatste keer dat Klein Zwitersland van Pinoké heeft gewonnen in de Hoofdklasse was op 25 maart 2007. Het werd toen 1-5 voor de bezoekers in het Amsterdamse Bos. Tijdens de voorlaatste speelronde van het seizoen 2008/2009 stonden beide elftallen tegenover elkaar. Door de overwinning van Pinoké ging het over Klein Zwitserland heen en werden de Steenbokken de nieuwe hekkensluiter. Een week later degradeerde de ploeg direct uit de Hoofdklasse als hekkensluiter.

Arbitrage: Shane O’Donnell en Fanneke Alkemade

 • Wie wint er?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Pinoké – Klein Zwitserland (H)  Ophalen van gegevens


Wat vind jij? Praat mee...