Vooruitblik en voorspelling HK (H): 010 versus 020

Komende zondag staat er één topper op het programma in de vijftiende speelronde van de Hoofdklasse Heren. Amsterdam – Rotterdam, 020 tegen 010. Wie houdt het hoofd koel in deze strijd? Zowel in het voetbal als in het hockey is er nog niets beslist en kan het alle kanten op. Verder is het de vraag wie Pinoké, dat ijzersterk uit de startblokken vloog na de winterstop, kan afstoppen. Zal dat Oranje-Rood gaan lukken?

Almere – Den Bosch

De heenwedstrijd op 2 oktober 2016 resulteerde in een 6-2 zege voor Den Bosch. Grote man bij de thuisploeg was toen Australiër Dylan Wotherspoon, die drie keer scoorde. Promovendus Almere is alweer negen Hoofdklassewedstrijden op rij zonder winst, maar ook Den Bosch is bezig aan een kleine verliesreeks. De Brabantse ploeg verloor elk van zijn laatste drie Hoofdklasse-duels, nadat het van zijn eerste elf wedstrijden dit seizoen er maar drie verloren had. De Bosschenaren laten in ieder geval niet over zich heenlopen. Vijf van de zes nederlagen van Den Bosch dit seizoen werden slechts met een doelpunt verschil geleden.

Wij voorspellen een winstpartij voor Den Bosch. Almere ging afgelopen speelronde nog met 8-2 onderuit tegen Rotterdam en kwam daarvoor niet verder dan een gelijkspel tegen hekkensluiter Qui Vive. Den Bosch is na drie nipte nederlagen (tegen sterke tegenstanders) meer dan ooit gebrand op drie punten en wint met duidelijke cijfers.

Arbiters: Fanneke Alkemade en Paul vd Assum

 • Almere - Den Bosch (H)

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Almere – Den Bosch (H)  Ophalen van gegevens

Amsterdam – Rotterdam

De klassieke strijd tussen 020 en 010. In de Eredivisie is nog niets beslist en ook in de Hoofdklasse is het verschil slechts vijf punten. Amsterdam kan afstand pakken door zondag te winnen, Rotterdam kan – als nummer vier – nog nadrukkelijker de aansluiting vinden. Het heenduel eindigde op 2 oktober 2016 in een 2-3 zege voor Amsterdam. Rotterdam won slechts één van zijn laatste zes Hoofdklasseduels met Amsterdam.

Afgelopen speelrondes boekten beide ploegen klinkende zeges op promovendi Almere en Qui Vive. Maar dit is andere koek: een onderlinge krachtmeting tussen twee toppers. Amsterdam toonde in de eerste speelronde na de winterstop het hoofd koel te kunnen houden en won met 3-1 van concurrent Kampong. Rotterdam had – met een doelpuntje verschil – het nakijken tegen Oranje-Rood. Wij voorspellen voor zondag winst voor Amsterdam, al komt Jeroen Hertzberger (natuurlijk, zouden we bijna zeggen) wel tot scoren.

Arbiters: Roel van Eert en Jonas van ’t Hek

 • Amsterdam - Rotterdam (H)

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Amsterdam – Rotterdam (H)  Ophalen van gegevens

Bloemendaal – Tilburg

De statistieken liegen niet: sinds de fusie van HC Tilburg in 2011 speelde de ploeg vijf Hoofdklassewedstrijden tegen Bloemendaal en verloor die allemaal. De gezamenlijke doelcijfers? 17-4 in het voordeel van de Mussen. Toch bewijst dit seizoen maar weer eens dat alles mogelijk is. Tilburg leek in de heenwedstrijd op weg naar zijn eerste punt tegen Bloemendaal, maar in de laatste minuut scoorde Manu Stockbroekx toch nog de winnende goal voor Bloemendaal (2-3). De Mussen blijken echter niet onschendbaar. In het eerste Hoofdklasseduel na de winterstop liep de ploeg tegen een doelpuntloos gelijkspel aan tegen Pinoké, wat momenteel maar twee puntjes boven Tilburg staat.

Toch verwachten we dat Bloemendaal de drie punten pakt zondag. De ploeg revancheerde zich afgelopen zondag voor die eerste remise met een overtuigende 6-2 zege op Hurley. Tilburg verloor zijn laatste vier Hoofdklasseduels. De formatie van Jeroen Delmee is daarmee de enige ploeg die zijn laatste vier Hoofdklassewedstrijden geen enkel punt pakte.

Arbiters: Frank Heijster en Pieter Hembrecht

 • Bloemendaal - Tilburg (H)

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Bloemendaal – Tilburg (H)  Ophalen van gegevens

HGC – Hurley

De heenwedstrijd was een duidelijk verhaal: het duel werd met 2-6 een prooi voor HGC. HGC’er Kenny Bain scoorde twee keer en deed daarmee zijn oude club Hurley pijn. Hij maakte 31 van zijn 47 Hoofdklasse-doelpunten in het shirt van Hurley. Hurley won het eerste duel na de winterstop met 4-3 van Tilburg na een knappe inhaalrace, maar kwam afgelopen zondag tegen Bloemendaal tekort. HGC won eerst nipt van Den Bosch maar ging daarna ten onder tegen Pinoké.

Wij voorspellen een doelpuntrijk gelijkspel met treffers van Tristan Algera (strafcornerkanon van HGC) en Stijn Jolie (hij scoorde in de laatste drie Hoofdklasseduels maar liefst acht keer voor Hurley).

Arbiters: Maarten Boxma en Christian Vonhögen

 • HGC - Hurley (H)

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  HGC – Hurley (H)  Ophalen van gegevens

Kampong – Qui Vive

0-10. Het stond er echt, op het scorebord van Qui Vive na de heenwedstrijd op 2 oktober 2016. Het was voor Kampong de grootste uitoverwinning in de Hoofdklasse-historie. Het was ook voor het eerst sinds maart 2009 dat een uitploeg in een Hoofdklasse-duel dubbele cijfers haalde (destijds won Bloemendaal met 1-11 bij Den Bosch). De doelpuntenmachine van Kampong is na de winterstop echter nog niet op gang. De Utrechters verloren hun eerste duel met 3-1 van Amsterdam en wonnen vervolgens met 0-3 bij promovendus Tilburg. Qui Vive pakte een puntje tegen Almere en moest vervolgens zijn meerdere erkennen in Amsterdam (2-6).

Qui Vive is gegroeid in de Hoofdklasse en bij Kampong draait het nog niet optimaal, dus een tweede dubbelcijferige stunt zien wij niet gebeuren. Toch zal het niveauverschil er wel zijn en wint Kampong dit duel. Qui Vive zal nog even moeten wachten op de eerste overwinning van dit Hoofdklasse-seizoen.

Arbiters: Caroline Brunekreef en Laurens Hendrikx

 • Kampong - Qui Vive (H)

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Kampong – Qui Vive (H)  Ophalen van gegevens

Oranje-Rood – Pinoké

Twee ploegen op stoom, dus dit kan – ondanks het verschil op de ranglijst – wel eens een interessante pot worden. Oranje-Rood won zes van zijn laatste zeven Hoofdklasse-duels en liet binnen die reeks alleen uit bij Kampong (2-1 nederlaag) punten liggen. Pinoké stond na hun eerste tien Hoofdklasse-wedstrijden nog op slechts vier punten, maar is aan een ware opmars bezig. In de laatste vier Hoofdklasse-duels is de ploeg ongeslagen en haalde ze acht punten. Meest opvallend is misschien wel het puntje dat ze wegsnoepten bij koploper Bloemendaal.

Wij denken dat Oranje-Rood de kwaliteit heeft om Pinoké te verslaan, maar dat het niet zonder slag of stoot zal gaan. De heenwedstrijd werd ook maar nipt gewonnen door de Eindhovenaren: met 1-2. Wij verwachten nu een soortgelijke uitslag, in het voordeel van Oranje-Rood.

Arbiters: Maurits van den Wall Bake en Arthur Pols

 • Oranje-Rood - Pinoké

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Oranje-Rood – Pinoké (H)  Ophalen van gegevens

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...