Vooruitblik HK Heren vrijdagavond: Topper HGC – Bloemendaal

Er staan weer interessante duels op de planning voor komende vrijdag 18 maart: speelronde 17 in de Hoofdklasse Heren. Weet HGC opnieuw te winnen in de topper tegen Bloemendaal? Kan Hurley zich tegen Den Bosch herpakken, na 3 verliespartijen op rij na de winterstop? En kunnen Kampong en Rotterdam hun vorige remises tegen respectievelijk SCHC en Voordaan rechtzetten?  

HGC – Bloemendaal

De topper in deze vrijdagavond speelronde is HGC (nummer 1) tegen Bloemendaal (nummer 4). Bij winst kan Bloemendaal HGC tot op 1 puntje naderen. In de heenwedstrijd won HGC met 1-3 bij Bloemendaal, waarmee er een einde kwam aan de reeks van 24 onderlinge ontmoetingen waarin HGC niet wist te winnen.

Het duidelijke wapen van HGC dit seizoen is de strafcorner: Gonzalo Peillat scoorde al 25 keer, en heeft nog maar 2 treffers nodig om zijn totaal van vorig seizoen te evenaren. HGC scoorde de meeste doelpunten uit strafcorners (26) van alle ploegen in de Hoofdklasse dit seizoen, en is samen met Voordaan ook de enige ploeg die meer dan de helft van zijn doelpunten uit strafcorners maakte.

Hockey.nl doet vrijdagavond verslag van dit duel.

Schaerweijde – Oranje Zwart

Hekkensluiter Schaerweijde ontvangt de nummer 2 op de ranglijst Oranje Zwart. Als we uitgaan van de heenwedstrijd zal Schaerweijde weinig kans hebben: die ging met 9-1 verloren, na onder andere een hattrick van Mink van der Weerden. Oranje Zwart maakte slechts eenmaal meer treffers in een Hoofdklasse-duel. Het record staat op 12-0 tegen Eindhoven op 18 maart 2007.

Den Bosch – Hurley

Hurley staat 2 plaatsen boven Den Bosch op de ranglijst, maar Den Bosch is thuis nog ongeslagen tegen de ploeg uit het Amsterdamse bos: 7 keer wonnen de Brabanders, 4 keer werd er gelijkgespeeld. En Den Bosch lijkt nu wederom kansen te hebben. De mannen van Hurley hebben na de winterstop al hun 3 wedstrijden verloren. Voor de winterstop verloor de club in totaal 3 keer.

Hurley moet vrijdagavond vooral oppassen voor Sebastien Dockier: hij scoorde de laatste 4 goals voor Den Bosch. Dockier lijkt echter wel wat laat op gang te komen of heeft gewoon een voorkeur voor beslissende doelpuntjes: hij maakte zijn laatste 7 treffers allemaal in de laatste 10 minuten van de wedstrijden.

Amsterdam – Pinoké

Dit is de 999ste wedstrijd van Amsterdam in de Hoofdklasse (inclusief play-offs). Op zondag 20 maart wordt Amsterdam daardoor de eerste club die maar liefst 1000 Hoofdklasse-wedstrijden achter zijn naam heeft.

Naast het verschil op de ranglijst lijkt ook de vrijdagavond in Amsterdams voordeel te spreken: de Amsterdammers zijn al 23 vrijdagwedstrijden op rij ongeslagen. Pinoké wist daarentegen de laatst 10 Hoofdklasse-duels op vrijdag niet winnend af te sluiten.

Kampong – SCHC

Dit wordt de 50e reguliere Hoofdklassewedstrijd tussen Kampong en SCHC. De Utrechters wonnen 25 keer en verloren 12 keer. 12 keer eindigde het duel in een gelijkspel. De heenwedstrijd, niet Kampongs beste periode, eindigde in een 1-1 remise. Dat was het eerste puntenverlies van Kampong, na 7 overwinningen op rij tegen SCHC. Constantijn Jonker (Kampong) en Thomas Vis (SCHC) zijn dit seizoen tot nu toe clubtopscorer met ieder 8 goals.

Voordaan – Rotterdam

Voordaan heeft dit seizoen pas 1 maal thuis gewonnen: de 4-3 zege op Kampong van 13 november 2015. De kans dat het thuispubliek vrijdagavond wordt getrakteerd op 3 punten is klein: Rotterdam staat 18 punten boven Voordaan, en de mannen uit Groenekan wisten in de Hoofdklasse nog niet van de Rotterdammers te winnen (3x verlies, 2x gelijk). Toch biedt de heenwedstrijd hoop voor Voordaan: die eindigde in een 1-1 gelijkspel.


Wat vind jij? Praat mee...