Vooruitblik HK(H): Van der Weerden scoorde al 22 keer tegen SCHC

Zondag staat de vijfde speelronde op het programma. Bloemendaal staat aan de leiding met een honderd procent score. De club neemt het zondag op tegen de nummer 10 Pinoké. Oranje-Rood treft SCHC. Strafcornerkanon Mink van der Weerden scoorde voor Oranje-Rood tegen SCHC in totaal al 22 keer.

Kampong – Tilburg

Sinds het huidige Tilburg in 2011 uit een fusie tot stand kwam verloor het al zijn acht Hoofdklasse-ontmoetingen met Kampong. De Utrechtse club trof geen enkele tegenstander in de Heren Hoofdklasse zo vaak waarbij het alle wedstrijden won als fusieclub HC Tilburg. Kampong verloor op 13 september 2009 voor het laatst van een tegenstander uit Tilburg. Het werd toen 2-0. Vorig seizoen won Kampong op 25 maart 2018 dit duel met 5-1. Verdediger Jip Janssen scoorde twee keer voor de thuisploeg en maakte daarbij zelfs een velddoelpunt. Kampong won zijn vier thuisduels met fusieclub HC Tilburg met de gecombineerde doelcijfers 23-4.

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Kampong – Tilburg (H)  Ophalen van gegevens

Klein Zwitserland – Amsterdam

Promovendus Klein Zwitserland won op 25 februari 2007 voor het laatst van Amsterdam. In Den Haag werd het toen 3-1 voor de thuisploeg en scoorde de Australiër Grant Schubert twee keer. Wouter Rens speelde in het seizoen 2008/2009 al voor KZ. Hij speelde in het seizoen 2015/2016 voor Amsterdam in de Hoofdklasse, maar is inmiddels teruggekeerd op het oude nest. Justin Reid-Ross scoorde tegen elf van de huidige twaalf clubs in de Hoofdklasse al eens, inclusief zijn huidige club Amsterdam (voor Pinoké). De Zuid-Afrikaan scoorde nog niet tegen Klein Zwitserland. Justin Reid-Ross is na vier speelronden met vijf treffers topscorer van de Heren Hoofdklasse.

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Klein Zwitserland – Amsterdam (H)  Ophalen van gegevens

Almere – Rotterdam

Alle vier voorgaande Hoofdklasse-ontmoetingen tussen Almere en Rotterdam resulteerden in een overwinning voor Rotterdam. De Rotterdamse club is één van de vijf tegenstanders waartegen Almere nog nooit een punt pakte. Tegen slechts één tegenstander speelde Rotterdam vaker zonder ooit puntenverlies te lijden. Tegen fusieclub Tilburg (sinds 2011) won het al zijn acht ontmoetingen. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in Tilburg op 0-1 waarbij Simon Egerton het doelpunt voor Rotterdam maakte. De return in Rotterdam werd een 5-4 zege voor de thuisploeg. De bezoekers uit Flevoland kwamen in die wedstrijd drie keer op voorsprong, maar verloren toch. Rotterdam verloor afgelopen weekeinde twee keer op rij. Een langere verliesreeks leed de club sinds maart-mei 2003 niet meer in de reguliere competitie. Destijds werd zes keer op rij verloren.

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Almere – Rotterdam (H)  Ophalen van gegevens

HGC – Den Bosch

Den Bosch won slechts twee van zijn laatste twintig Hoofdklasse-uitduels bij HGC. Op 21 april 2013 lukte dat de Brabanders voor het laatst (1-2). Sindsdien pakte Den Bosch in vijf bezoeken aan de Roggewoning nog maar één punt. Op 10 april 2016 werd het 1-1. HGC verloor dit seizoen zijn beide thuiswedstrijden en won zijn beide uitwedstrijden. Alleen tegen Pinoké (twaalf keer) scoorde Austin Smith in de Hoofdklasse vaker dan tegen HGC (tien keer). Joaquin Menini verruilde in de zomer van 2017 HGC voor Den Bosch. Den Bosch won slechts één van zijn laatste zeven uitwedstrijden in de Hoofdklasse. Op 25 maart 2018 won de ploeg met 1-4 bij Almere.

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  HGC – Den Bosch (H)  Ophalen van gegevens

Bloemendaal – Pinoké

Bloemendaal is als enige ploeg in de Heren Hoofdklasse nog zonder puntenverlies. De club begon in 2016/2017 voor het laatst een seizoen met vijf overwinningen op rij. Daarnaast is Bloemendaal in de reguliere competitie nu 28 duels op rij ongeslagen. Dat is een kersvers clubrecord. In de reguliere competitie verloren De Mussen op 23 april 2017 voor het laatst. Toen werd het op eigen veld 1-3 tegen Kampong. Bloemendaal is in zijn laatste tien Hoofdklasse-duels met Pinoké ongeslagen sinds een 0-1 thuisnederlaag op 15 maart 2013. Vorig seizoen pakten de Steekneuzen een punt op ’t Kopje (1-1). Voor de thuisploeg scoorde Florian Fuchs en voor de bezoekers was Marlon Landbrug trefzeker. Jord Beekmans verruilde afgelopen zomer Bloemendaal voor Pinoké.

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Bloemendaal – Pinoké (H)  Ophalen van gegevens

SCHC – Oranje-Rood

Fusieclub Oranje-Rood (sinds 2016) won beide voorgaande Hoofdklasse-ontmoetingen met SCHC. In het seizoen 2017/2018 werd het in Bilthoven 1-5 en in Eindhoven 6-1. In die twee wedstrijden bij elkaar scoorde Mink van der Weerden vier keer en Bob de Voogd drie keer. Mink van der Weerden scoorde in de Hoofdklasse al 22 keer tegen SCHC. In de reguliere competitie scoorde hij alleen tegen HGC vaker (24 keer). SCHC verloor tien van zijn laatste elf Hoofdklasse-duels met tegenstanders uit Eindhoven. De enige uitzondering binnen die reeks is een 2-1 thuiszege op Oranje-Zwart op 16 oktober 2011. SCHC staat met één punt na vier speelronden onderaan in de Heren Hoofdklasse. Vorig seizoen hadden de Bilthovenaren na vier speelronden al zeven punten.

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  SCHC – Oranje-Rood (H)  Ophalen van gegevens


Wat vind jij? Praat mee...