Amsterdam na zinderend gelijkspel in halve finale Europacup Zaal

Amsterdam heeft op het nippertje de halve finale van de Europacup Zaal in Wenen bereikt. De Amsterdammers verloren hun eerste poulewedstrijd, wonnen gisterenavond de tweede en speelden vandaag, tegen Arminen, met 2-2 gelijk. De finale, tegen Uhlmulheim, staat vanavond om 18.30 op het programma.

Gisteren won Amsterdam met 5-4 van Complutense. Een taaie wedstrijd tegen een gepassioneerd Spaans team, laat captain Robert Tigges weten. ‘Het was een spannende eerste helft met een gemiste strafbal, waarna we met 2-2 de rust in gingen. Na rust waren er stevige duels en golfde het spel op en neer. Vlak voor tijd sloegen we een gaatje naar 5-3. De Spanjaarden zetten nog aan met 6 veldspelers en het werd nog 5-4. In de laatste minuut was het nog billen knijpen bij een strafcorner tegen, maar gelukkig hebben we hem over de streep getrokken!’

‘Zware klus’

Vandaag speelde Amsterdam de laatste poulewedstrijd. Voorafgaand zagen ze hun concurrenten gelijkspelen, waardoor gelijkspel voor Amsterdam voldoende was om de halve finale te halen. ‘Soms werkt dat in je voordeel, maar te veel rekenen kan ook verlammen’, weet Tigges. ‘We wisten dat ons een hele zware klus stond te wachten tegen Arminen. Wederom een taaie sterk verdedigende ploeg.’ Arminen was al geplaatst voor de halve finale, maar ging er vol in, aldus de aanvoerder. Amsterdam kreeg twee strafcorners, maar zag er één gepareerd worden en één over vliegen. De hoofdstedelingen kwamen wel op voorsprong, maar Arminen kwam voor rust nog terug tot 2-1. Na rust was keeper Laurens Goedegebuure belangrijk, stelt Tigges.

Schitterende slotfase

Maar: Amsterdam had nog één goal nodig om de halve finale te bereiken. Die werd uiteindelijk gescoord door Tigges zelf, in een schitterende slotfase. ‘We kunnen er nog één keer uit met nog vijf seconden op de klok’, beschrijft hij de situatie. ‘Eén laatste poging, cirkel in, draaien, schieten, goal! 2-2 met twee seconden op de klok!’

Dat betekent dat de halve finale binnen is. Om 18.30 neemt Amsterdam het op tegen het Duitse Uhlmulheim. De livestream is hier te zien.