Australië neemt nummer een-positie over van België

Wereldkampioen België heeft zijn leidende positie op de wereldranglijst van de FIH moeten afstaan aan Australië. De Kookaburras wonnen zondag de eerste editie van de FIH Pro League door in de finale België met 3-2 te verslaan en losten zodoende de Red Lions af als lijstaanvoerder.

In de top tien veranderde nauwelijks iets. Engeland steeg een plek naar de zesde plaats ten faveure van Duitsland. De Oranje Heren behouden hun derde plaats voor olympisch kampioen Argentinië en India. Nieuw-Zeeland, Spanje en Canada completeren de top tien.

Pakistan grootste daler

De grootste stijger op de wereldranglijst is Mexico. Dat land klom zeven plaatsen naar positie 32. Pakistan was de grootste daler. De voormalige grootmacht zakte vijf plekken ten opzichte van de vorige ranglijst in december en staat nu op de zeventiende plaats. Pakistan zou aan de Pro League meedoen, maar kreeg het geld niet bij elkaar om de eerste uit-wedstrijden te spelen. Daarop schorste de FIH Pakistan voor twee jaar. India neemt volgend jaar de plek van Pakistan over.

Wereldranglijst

Bekijk hieronder de wereldranglijst per 1 juli 2019.

Plaats Land Punten
1 Australië 2350
2 België 2298
3 Nederland 2205
4 Argentinië 1988
5 India 1823
6 Engeland 1779
7 Duitsland 1770
8 Nieuw-Zeeland 1459
9 Spanje 1360
10 Canada 1325
11 Ierland 1193
12 Maleisië 1173
13 Frankrijk 1143
14 Zuid-Afrika 1043
15 Korea 910

6 Reacties

 1. rudi wortmann

  FIH pro league? "Pakistan was de grootste daler. De voormalige grootmacht zakte vijf plekken ten opzichte van de vorige ranglijst in december en staat nu op de zeventiende plaats. Pakistan zou aan de Pro League meedoen, maar kreeg het geld niet bij elkaar om de eerste uit-wedstrijden te spelen. Daarop schorste de FIH Pakistan voor twee jaar. “ Geweldig toch? Geen geld? Jammer, dan maar een 12 !! plekken zakken. Mensen dit heeft ècht niets met het professionelere maken van de sport . En vooral niet met het globaliseren van hockey. Top hockey is voor de rijken, we gaan weer lekker terug naar de 70e aren en daarvoor.

 2. gaston-orozco

  Misschien doe je wat onderzoek voordat je weer stom dingen zegt @rudi. Als je denkt dat de bobos bij Knhb slecht zijn, stelen ze in ieder geval geen geld zoals de bobos van Pakistan. Niet onverwacht van zo'n corrupte en slecht geleide organisatie.

 3. rudi wortmann

  lol, g-fan. Dit heeft helemaal NIETS met de KNHB te maken. Ik heb verder ook geen “bobo’s" of “KNHB” genoemd. Vanwaar zo’n reactie? Ik denk wel dat WE met z’n allen hier iets aan kunnen doen, door bv druk uit te oefenen op de KNHB, maar dat ter zijde,en in mijn reactie heb ik mijn mening geuit , deze mening is dat het hockey veranderd zoals het was in vroegere tijden: Voor een kleine welvarende stand in de wereld en dus niet voor iedereen. De FIH laat ons weten dat het hockey voor iedereen moet zijn (“All-inclusive”) maar dat de topsport zoveel mogelijk bij de toplanden moet blijven.

 4. gaston-orozco

  Weet jij hoe je Google moet gebruiken? Zoals ik al zei, doe je onderzoek voordat je stomme opmerkingen maakt. FIH de schuld geven voor de incompetentie en corruptie van Pakistan is belachelijk.

 5. robvisser

  @g-hockeyfan En als ik het me goed herinner wilde Pakistan ook nog liefst dat de andere deelnemende Pro League landen zouden opdraaien voor dit in verkeerde zakken terechtgekomen geld, door te vragen om gratis onderdak en eten en het kosteloos gebruik kunnen maken van alle hockeyfaciliteiten in de landen die ze zouden aandoen.

 6. mickh

  Ach gut, de luitjes die niet verder komen dan Renesse, eventueel Barcelona en wellicht, ja ja, een drie dagen weekend trip naar New York, hebben weer een mening over hoe het in de rest van de wereld er aan toe gaat. Bespottelijk.


Wat vind jij? Praat mee...