Champions Trophy Dag 3: Japan boos op Groot-Brittannië

Argentinië verloor dinsdag op de Champions Trophy in Changzhou verrassend van China, maar het opmerkelijkste moment van de dag vond plaats in de slotfase van de wedstrijd tussen Japan en Groot-Brittannië.

Een keiharde klap in het gezicht van de Argentijnen, die met 0-2 verloren van China en afdropen na het laatste fluitsignaal. Argentinië was de betere ploeg, kreeg meerdere kansen en strafcorners, maar is in de cirkel simpelweg niet dodelijk genoeg. Las Leonas hebben nu nul punten uit drie duels.

Drie minuten voor tijd vond een opmerkelijk moment plaats, waarbij de Britten goed weg kwamen. Terwijl Japan via een snelle uitbraak gevaarlijk kon worden bij een tussenstand van 2-2, vroeg Groot-Brittannië de videoscheidsrechter aan voor een vermeende overtreding op Lily Owsley in de cirkel. Maar de Britten hadden hun recht op de videoreferal al verspeeld. De scheidsrechter kwam daar pas achter toen het spel al was stil gelegd en de angel uit de Japanse aanval was gehaald.

Daardoor bleef het 2-2. Opnieuw een teleurstellend resultaat voor de olympisch kampioen (twee punten uit drie duels), die na zes minuten al met 2-0 voor stond tegen Japan.


3 Reacties

  1. lisahockey200

    Domme fout van de arbitrage , snap dat Japan boos is, aangezien ze n kans hadden om te winnen tegen een grootmacht , en die misschien wel is beïnvloed door dit foutje

  2. gerold

    De videoreferral wordt al sinds 2010 als counterkiller gebruikt in de eindfase van een wedstrijd. Dit kan voorkomen worden door het spel pas stil te zetten als de bal "out of play " is . Dat zou betekenen in dit geval dat de counter van Japan uitgespeeld zou worden met als resultaat bijv. niets , sc of doelpunt dan wordt de referral pas bekeken (in dit geval niet dus want er was geen referral recht meer) dan kan de referaat alsnog toegekend worden en het resultaat van de counter geschrapt. In het american football gebruiken de scheidsrechters een "flag" die ze op de grond gooien om aan te geven dat er iets gebeurd is tijdens de play dat ze nader willen bekijken of alsnog willen bestraffen

  3. rudi wortmann

    helemaal gelijk. Eerst de actie afmaken. kan je altijd nog terug draaien. Rugby regels zijn prima in dat opzicht.


Wat vind jij? Praat mee...