Duitsland volgende slachtoffer Spaanse shoot-outs na doelpuntenregen

De Spaanse mannen hebben in Valencia het Pro League-duel met Duitsland gewonnen. In het Estadio Betero stond het na zestig minuten 4-4 waarna shoot-outs volgde. De Spanjaarden trokken uiteindelijk aan het langste eind en wonnen de shoot-outs met 4-3. Door de overwinning staat Spanje nu op plek zeven, met evenveel punten als Nederland.

De Spanjaarden begonnen goed aan de wedstrijd en nog maar net na het eerste fluitsignaal kwam de thuisploeg dan ook op voorsprong. Alvaro Iglesias tekende voor de eerste treffer van de wedstrijd. Het antwoord van Duitsland kwam vlak voor het einde van het eerste kwart. Lukas Windfeder bracht de Duitsers op gelijk hoogte vanuit een strafcorner. In het tweede kwart lukte het geen van beide ploegen de voorsprong te pakken. Duitsland kreeg iets meer grip op de wedstrijd maar keeper Quico Cortes werd niet gepasseerd.

Doelpuntenfestijn

In de tweede helft van de wedstrijd waren beide ploegen iets meer in evenwicht. Duitsland greep de voorsprong  via Mats Gramsbusch. Spanje reageerde razendsnel op de goal van de Duitsers want binnen twee minuten werd de stand weer gelijkgetrokken via een doelpunt van Vicenc Ruiz. In het laatste kwart moest het gebeuren voor beide ploegen. Dat lieten de twee landen dan ook merken. Nog geen twee minuten in het vierde kwart of de 3-2 voor Spanje lag er al in. Xavi Lleonart zorgde ervoor dat Spanje voor de tweede keer de voorsprong pakte.

In de brandende Spaanse zon kwamen beide ploegen niet verder dan een gelijkspel. Foto: FIH/Getty Images

Lang kon de ploeg er niet van genieten want binnen de minuut was daar een strafbal voor Duitsland. Aanvoerder Martin Häner scoorde en bracht de spanning weer helemaal terug. Kort na de gelijkmaker trok Spanje voor de derde keer de voorsprong naar zich toe. Pau Quemada passeerde keeper Victor Aly. Hoewel de wedstrijd gespeeld leek bleef Duitsland op jacht naar de gelijkmaker. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd was het raak voor de bezoekers. Moritz Rothländer zorgde voor de verdiende gelijkmaker.

Nadat geen van beide ploegen de overwinning naar zich toe kon trekken, volgde er shoot-outs. Spanje wist vier keer te scoren. Alleen Sergi Enrique slaagde er niet in zijn poging te verzilveren. Bij de Duitser waren het Thies Prinz en Mats Grambusch die hun shoot-out niet succesvol namen. Spanje blijkt in hun eigen Pro League-thuisbasis Valencia  een ware spektakelploeg. Met 3-3 tegen Nederland en 2-2 thrillers tegen België in de laatste minuut en 5-6 tegen Engeland en 4-4 tegen Duitsland.


6 Reacties

 1. mickh

  Prima stadion lijkt mij zo aan de foto te zien, lekker gevuld ook. Het gemiddelde clubuis en accomodatie van een Nederlandse 1e klasser doet hier werkelijk niet voor onder. En Cornelissen maar uitleggen aan welke voorwaarden men allemaal moet voldoen in Nederland. Man, man, man...wat een blamage...

 2. r-wortmann

  "De Spanjaarden begonnen goed aan de wedstrijd en nog maar net na het eerste fluitsignaal kwam de thuisploeg al op voorsprong te komen”. ik begrijp dit niet?

  1. jappiekrekel

   Als de drang maar groot genoeg is om te ‘publiceren’ helpt een artikel van een buitenlandse bron.. en ja hoor.. Google translate is goed maar nog niet feilloos.

 3. vostammer

  Vrijdagochtend om 10.00 spelen.... wie verzint dat?.....gelukkig nog wat schoolkinderen op de tribune. De wedkantoren zullen er ook lol aan hebben beleefd. Als enige.

 4. jappiekrekel

  Vast een eclatant succes weer..4000 toeschouwers.. multimediaal...

 5. eko1001

  Volgens mij heb ik deze reactie al heel vaak gezien. Gekopieerd en geplakt uit een eerdere reactie? Bedenk eens wat nieuws dan dit constante gejank.


Wat vind jij? Praat mee...