EK-nieuws #11: Toekomstige HK-spelers scoren erop los

Het EK in Amsterdam beleeft zijn zesde dag! In het EK-nieuws brengen we het laatste nieuws, opmerkelijke zaken en opvallende berichten op social media over het EK.

Exact dezelfde halve finales

Of het nu uniek is of niet, opvallend is het zeker: de halve finales zijn bij de Heren en de Dames exact hetzelfde affiche: Duitsland – België en Nederland – Engeland. Of de finales ook hetzelfde zijn, dat weten we morgen na 21.30u!

De laatste keren dat de Oranje Heren en Oranje Dames Engeland troffen in de halve finale van een EK liep dat overigens niet goed af.. De Oranje Heren verloren in 2009 in de halve finale na een golden goal van Engeland met 2-1, de Oranje dames trokken in 2013 in de halve finale aan het kortste eind na shoot-outs.

Marloes Keetels speelt 100ste interland

De captain van de Oranje Dames hoort na vanavond bij de club van 100!

Shirley McCay tikt de 250 aan

De Ierse McCay speelde vandaag tegen Tsjechië haar 250ste interland. Een indrukwekkende prestatie. Van harte, Shirley!

Toekomstige Hoofdklasse-spelers scoren erop los

Op dit EK krijgen we al een voorproefje van de buitenlandse spelers en speelsters die voor komend seizoen een contract hebben getekend bij een Hoofdklasse-club. Bekijk maar eens het doelpunt dat de Ierse Anna O’Flanagan (komend seizoen spelend voor Bloemendaal) vandaag maakte tegen Tsjechië. En de goals eerder dit EK van Xavi Lleonart (komend seizoen spelend voor Bloemendaal) en Thomas Briels (keert van België weer terug naar Oranje-Rood). Dat belooft spektakel op de Nederlandse velden komend seizoen!

Oranje Dames gaan dagje varen

De Oranje Dames hebben hun rustdag gisteren gebruikt om een rondje te gaan varen door de Amsterdamse grachten. Even een ontspanningsmoment in aanloop naar de halve finale tegen Engeland. Hopelijk kunnen ze daardoor fris en uitgerust van start vanavond om 20.00u!

View this post on Instagram

Restday!🚤 #amsterdamcanals #ekhockey #EHC2017

A post shared by Maria Verschoor (@mariaverschoor) on

Allyminati trots op ‘hun’ Jonas de Geus

Supportersclub Allyminati laat er geen twijfel over mogelijk voor wie zij komen supporteren: Jonas de Geus!

View this post on Instagram

👑JONNAAAA #eurohockey #allyminati #sonsofally

A post shared by Allyminati (@allyminati_) on

Naomi en Kim terug in Oranje?

Feitje van de dag


Wat vind jij? Praat mee...