EK-nieuws #6: Keetels komt bijna EK-terrein niet op

Het EK in Amsterdam is los! In het EK-nieuws brengen we het laatste nieuws, opmerkelijke zaken en opvallende berichten op social media over het EK.

Peter Elders benoemd tot lid van de Executive Board van de EHF

Vrjidag is KNHB-bondsbestuurslid Peter Elders benoemd tot lid van de Executive Board van de EHF. Met een ruime meerderheid kozen de Europese landen Elders. In een presentatie van twee minuten gaf Elders aan, zijn jarenlange ervaring als scheidsrechter en official in te willen zetten voor de Europese landen. Daarnaast wil hij de kennis van de Nederlandse clubs en het Nederlandse hockey delen. Met name de ontwikkeling van de kleine Europese hockeylanden staat op het vizier van Elders. Elders is voor vier jaar verkozen.

Vermaning voor Keetels

Marloes Keetels is al sinds januari van dit jaar de trotse aanvoerder van de Oranje Dames, maar nog niet iedereen heeft het gezicht van de 23-jarige international op het netvlies staan. Vandaag moest ze zich in het Wagener Stadion melden voor opnames van de hockeytalkshow SHOOT!, maar werd ze bij de entree van het EK-terrein door een steward streng staande gehouden. De reden: ze had geen accreditatie om haar nek en mocht dus het terrein niet op. Toen Keetels subtiel liet weten dat ze speelster van het Nederlands elftal was, zei de steward na een argwanende blik en enkele seconden pijnlijke stilte: ‘Oké, maar denk eraan: morgen wel je accreditatie meenemen!’

EHF-clubs van het jaar

De Duitse club SG Rotation Prenzlauer Berg en Schotse club Grove Menziehill HC mogen zich een jaar lang vereniging van het jaar noemen. Dat maakte voorzitter Marijke Fleuren van de EHF bekend in de rust van ochtendduel op het Europees kampioenschap tussen Duitsland en Schotland.

Het was de voorzitter samen met de Duitse Carola Meyer (vice-president van de EHF) die beide organisaties de prijs overhandigde. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan Europese clubs die zich bezighouden met onder meer de ontwikkeling van het hockey, het hebben van een goede jeugdopleiding, G-hockeyfaciliteiten en verenigingen met een echt clubgevoel.

SG Rotation Prenzlauer kreeg de prijs voor de grote clubs (meer dan 300 leden), Grove Meziehill HC won van alle kleinere verenigingen.

Congres ‘Hockey voor iedereen’

Op de openingsdag van de Rabo EuroHockey Championships 2017 kwamen verschillende vertegenwoordigers van hockeyverenigingen bijeen voor een sneak preview van de nieuwe KNHB Sportiviteit & Respect (S&R)-campagne ‘Hockey voor iedereen’. De campagne is gericht op diversiteit in de hockeysport en de acceptatie daarvan. Het congres vond plaats op het complex van AMVJ en dat was geen toevallige keuze van de organisatie. AMVJ was namelijk de plek waar PinkHockey Amsterdam, een Europees toernooi organiseerde voor LHBT-vrouwen.

Feitje van de dag

 


Wat vind jij? Praat mee...