EK-nieuws #9: Keepers Harte en Vanasch genieten volop

Het EK in Amsterdam beleeft zijn vijfde dag! In het EK-nieuws brengen we het laatste nieuws, opmerkelijke zaken en opvallende berichten op social media over het EK.

Harte geniet met volle teugen

De sympathieke Ierse doelman David Harte speelde gisteren tegen Polen (7-1 winst) zijn tweehonderdste wedstrijd voor zijn land en liet via Instagram weten trots en dankbaar te zijn voor deze mijlpaal in zijn mooie carrière.

Ook ‘De Muur’ Vanasch geniet volop na

De Belgische doelman Vincent Vanasch was maandagavond dé plaaggeest van de Oranje Heren. De keeper excelleerde met talrijke fraaie reddingen. ‘Dit was echt een klassewedstrijd van mezelf en van België’, reageert Vanasch voor de camera van Sporza. ‘Ik heb enkele goeie saves gemaakt en mijn ploegmaats scoorden uit elke actie. Het was echt mooi om in een stadion vol Oranjefans te winnen met 5-0. Dit was natuurlijk maar een wedstrijd in de groepsfase. We moeten nog drie keer winnen.’

Einde aan scorereeks Oranje

Mede door het puike keeperswerk van Vanasch bleef het Nederlands elftal voor het eerst sinds lange tijd weer eens doelpuntloos. We moeten terug naar 16 juli 2016 voor de laatste interland zonder Oranje-treffer. Dat was de wedstrijd tegen Groot-Brittannië, in de aanloop naar de Olympische Spelen van Rio. Oranje verloor die dag met 3-0 van de Britten. Daarna volgde voor Nederland een reeks van 26 opeenvolgende interlands met minimaal één treffer, 106 in totaal.

Jubileum voor Giselle Ansley

De Engelse verdediger Giselle Ansley werd vandaag voor haar wedstrijd tegen Schotland in het zonnetje gezet. Ze speelde haar honderdste wedstrijd in het internationale hockey: 66 voor Engeland en 34 namens Groot-Brittannië. De Europees kampioen van 2015 en olympisch kampioene van 2016 sierde haar jubileum op door één van de twee treffers tegen Schotland voor haar rekening te nemen.

Feitje van de dag


Wat vind jij? Praat mee...