Engeland grijpt derde plaats na revanche op Duitsland

Engeland heeft zaterdagmiddag in het vrouwentoernooi van het EK de troostfinale gewonnen. De Engelsen grepen de derde plaats door met 0-2 af te rekenen met Duitsland, de ploeg van wie ze in de poulefase met 1-0 hadden verloren.

Eén minuut voor rust stond de Engelse middenvelder Hannah Martin helemaal in de vrij in de cirkel toen ze de bal kreeg aangespeeld. Met een paar handige schijnbewegingen zette ze de Duitse keepster Julia Ciupka op het verkeerde been, waarna ze met laag schot de openingstreffer op haar naam schreef.

Vijf minuten voor tijd viel de 0-2. Alex Danson stelde met een knappe tip-in de overwinning voor haar ploeg veilig. Vervolgens kreeg Duitsland nog twee strafcorners, maar die leverden geen goal op. Twee minuten voor tijd dachten Die Danas wel de aansluitingstreffer te maken, maar Engeland vroeg de videoscheidsrechter aan. Vanwege het spelen van de bal met de bolle kant werd het doelpunt geannuleerd.

Door de overwinning gaven de Engelsen nog enige glans aan het toernooi waar ze hun titel kwijtraakten.

Duitsland – Engeland 0-2 (0-1)
’29 Hannah Martin 0-1
’55 Alex Danson 0-2