Indiase en Spaanse dames sluiten aan bij derde seizoen Pro League

De dames van India en Spanje nemen in het derde seizoen van de FIH Pro League de plaats in van Australië en Nieuw-Zeeland. De bonden van beide landen uit Oceanië trokken de dames- en herenteams terug vanwege de reisbeperkingen en restricties die daar gelden in verband met de coronapandemie. Bij de mannencompetitie zijn Spanje en India al van de partij.

‘Namens de FIH wil ik Hockey India en de Koninklijke Spaanse Hockeyfederatie oprecht bedanken voor het accepteren van onze uitnodiging’, zegt Thierry Weil, CEO van de FIH. ‘Het is fantastisch om zulke geweldige teams te verwelkomen voor de volgende editie van de FIH Pro League. Vooral na hun schitterende prestaties in Tokio.’

De dames van India en Spanje presteerden afgelopen zomer zeer behoorlijk op de Olympische Spelen in Tokio. De Spaanse dames werden in de kwartfinale na shoot-outs uitgeschakeld, India werd onder leiding van de inmiddels vertrokken bondscoach Sjoerd Marijne knap vierde.

Vreugde bij Sjoerd Marijne en Gurjit Kaur, de maker van het Indiase doelpunt in de olympische kwartfinale tegen Australie-India (0-1). Foto: Koen Suyk

Beide teams zullen, alleen voor dit seizoen, Australië en Nieuw-Zeeland vervangen. In het vierde seizoen van de Pro League sluiten Australië en Nieuw-Zeeland weer aan. Waar mogelijk zullen de damesteams van India en Spanje op dezelfde data en locaties spelen als hun mannelijke tegenhangers.

‘Geweldig platform’

Gyanendro Ningombam, President van Hockey India, is verheugd met de deelname van het Indiase dameshockeyteam. ‘Hun deelname geeft niet alleen de kans om te strijden tegen de beste teams van de wereld, maar het zal ons ook helpen de fanbase voor het Indiase vrouwenteam te vergroten. Daarnaast is dit geweldige platform de ideale voorbereiding op de Aziatische Spelen.’ Deze worden in 2022 gehouden, wat tevens een olympisch kwalificatie-toernooi is.

De Spaanse dames na het bereiken van de kwartfinale op de Olympische Spelen in Tokio. Foto: Frank Uijlenbroek

Ook de voorzitter van de Koninklijke Spaanse Hockey Federatie, Santiago Déo, is blij dat de Spaanse hockeydames aansluiten voor het derde seizoen van de Pro League. ‘Dit zal ons beter maken in voorbereiding op het WK in Spanje en Nederland in 2022.’

Bekijk hier het volledige damesprogramma voor de Pro League (let op: de wedstrijden van Spanje en India zijn nog niet ingepland).


Wat vind jij? Praat mee...