Pro League (D): Duitsland pakt tegen India de eerste punten

Met een jong en onervaren team heeft Duitsland de eerste punten van het Pro League-seizoen gepakt. Na twee eerdere nederlagen tegen Belgiƫ werd dit weekend in Bhubaneswar twee keer gelijkgespeeld tegen India. De daaropvolgende shoot-outserie werd zaterdag door Die Danas gewonnen. Een dag later waren de rollen omgedraaid en won de ploeg van bondscoach Janneke Schopman de shoot-outs.

Terwijl de Duitse heren vanwege een coronagolf geen selectie op de been konden brengen en de reis naar India moesten afgelasten, reisden Die Danas af met een selectie die in totaal slechts 46 interlands aan ervaring in de tas hadden. Ook stond het team niet onder leiding van de nieuwe bondscoach Valentin Altenburg, maar nam Akim Bouchouchi de selectie onder zijn hoede.

A-kader in Mannheim

Altenburg werkte namelijk in Mannheim met het A-kader van het nationale team een achtdaagse trainingsstage af. Hierdoor kregen de jonge talenten in India de kans om ervaring op te doen in voorbereiding op het WK onder 21 volgende maand in het Zuid-Afrikaanse Potchefstroom.

Vreugde bij Duitsland na het doelpunt van Felicia Wiedermann tegen India tijdens de Pro League in Bhubaneswar. Foto: FIH

De verjongde Duitse ploeg kwam goed voor de dag tegen India, dat drie van de vier voorgaande wedstrijden in de Pro League had gewonnen. In de eerste wedstrijd kwamen Die Danas brutaal uit de startblokken met pressing en snelle balveroveringen. Het was echter India dat via Navneet Kaur uit een counter op voorsprong kwam. Duitsland raakte hierdoor niet uit het evenwicht, want het antwoord volgde een minuut later. Uit een strafcorner maakte Carlotta Sippel haar eerste interlanddoelpunt.

Shoot-outs

De 1-1 stand bleef tot het laatste fluitsignaal op het scorebord staan. Shoot-outs moesten bepalen welke ploeg het bonuspunt zou pakken. Nadat zowel India als Duitsland hun eerste poging niet wist te verzilveren, leverden de volgende drie pogingen van Duitsland twee doelpunten op. Omdat India uit drie pogingen slechts een keer scoorde, pakten Die Danes het extra punt.

Een dag later eindigde het duel na vier kwarten opnieuw in 1-1. Dit keer nam Duitsland de voorsprong via Felicia Wiedermann die attent reageerde bij een rebound uit een strafcorner. Na rust maakte Nisha de gelijkmaker. In de shoot-outs was de Indiase ploeg dit keer trefzekerder. Ze scoorden drie keer op rij waar de Duitse ploeg er niet in slaagde om keepster Savita te passeren.

India – Duitsland* 1-1
4.Navneet Kaur 1-0
5.Carlotta Sippel 1-1 (sc)

* wint na shoot-outs 1-2

India* – Duitsland 1-1
29.Felicia Wiedermann 0-1 (sc)
40.Nisha 1-1

* wint na shoot-outs 3-0

Bekijk de stand van zaken in de FIH Pro League Dames


Wat vind jij? Praat mee...