Pro League (D): Duitsland te sterk voor België

De Duitse dames hebben met het oog op de Grand Final een belangrijke overwinning geboekt. Woensdag wonnen Die Danas voor eigen publiek met 2-1 van concurrent België. Hierdoor heeft Duitsland de vierde plaats steviger in handen en is het verschil met de Red Panthers opgelopen tot acht punten hoewel de Belgen een duel minder hebben gespeeld.

In het Duitse Krefeld begon België prima aan de wedstrijd. Na vier minuten spelen kwamen de zuiderburen op voorsprong. De Belgen verzilverden meteen de eerste de beste strafcorner. In eerste instantie redde Charlotte Stapenhorst nog op de lijn, waarna Ambre Ballenghien de rebound in het doel tikte.

Kansen op gelijkmaker

België, dat eerder tegen Duitsland in Antwerpen met 4-0 ten onder ging, hield de voorsprong lang vast. Die Danas kregen kansen genoeg om de gelijkmaker te maken. Anne Schröder zag haar inzet gered door keepster Ainsling D’Hooghe, waarna ook de rebound van Elia Gräve een prooi was voor de Belgische keepster.

Pas in het vierde kwart wist Duitsland de wedstrijd in haar voordeel te kantelen. Na goed voorbereidend werk van Schröder haalde Nike Lorenz de trekker vanaf de rand van de cirkel over. Vijf minuten later besliste Pia Maertens het duel door bij de tweede paal de bal Janne Müller-Wieland binnen te tikken.

Bijna op Grand Final

Met de drie punten heeft Duitsland het ticket voor de finaleronde van de Pro League, de Grand Final, zo goed al binnen. De ploeg speelt nog thuis tegen Australië en uit tegen de Verenigde Staten. België heeft een zwaarder programma en zal tegen Nieuw-Zeeland, Australië en Argentinië nog flink aan de bak moeten om Duitsland van deelname aan de Grand Final te weerhouden.