Pro League (D): Eerste overwinning voor Verenigde Staten

De dames van de Verenigde Staten hebben hun eerste overwinning in de Pro League geboekt. In Lancaster won de Amerikaanse ploeg voor eigen publiek met 3-1 van China.

De bedoelingen van de Verenigde Staten werden meteen na de afslag duidelijk. Al na drie minuten raakte aanvoerste Kathleen Sharkey de paal. Het was de beste kans voor de Amerikaanse formatie in het eerste kwart dat zonder doelpunten werd afgesloten.

Gevaar van Sharkey

Sharkey was de gevaarlijkste speelsters aan Amerikaanse kant. In het tweede kwart kreeg ze opnieuw een goede kans. Dit keer voorkwam keepster Ye Jiao een treffer voor de Verenigde Staten.

China stichtte vooral gevaar met de strafcorner. De ploeg mocht liefst 14 keer aanleggen vanaf de kop van de cirkel. Ook in de andere statistieken waren de Chinezen de bovenliggende partij. Zo penetreerde het team maar liefst 41 keer de vijandelijke cirkel en schoot het twintig keer op doel.

Amerikanen scoren

Duizelingwekkende cijfers, maar de doelpunten kwamen van de Amerikaanse sticks. Een corner van Sharkey kwam voor de stick van Anna Dessoye terecht die de rebound benutte en de Verenigde Staten op voorsprong zette. Een score die tegen het einde van het tweede kwart werd verdubbeld door Lauren Moyer. Zij liftte de bal prima over keepster Ye Jiao. Erin Matson was vervolgens dichtbij de 3-0, maar Ye Jiao stak daar een stokje voor. Het derde doelpunt viel uiteindelijk toch. Linnea Gonzales pushte raak uit een corner.

In het laatste kwart zette China de Verenigde Staten vol onder druk. Dat leverde uiteindelijk een strafcornerdoelpunt op van aanvoerste Peng Yang. Met nog zeven minuten spelen gooiden de Chinezen er nog een schepje bovenop. De druk nam nog meer toe zeker toen China de keepster inwisselde voor een extra veldspeelster. De Amerikaanse ploeg doorstond de Chinese storm voor de eerste zege in de Pro League.