Pro League round-up: Duitsland en Australië doen goede zaken

Acht wedstrijden zijn dit weekend in de FIH Pro League gespeeld, met zes punten voor zowel de Oranje Heren als de Oranje Dames. Wat waren de resultaten op de andere velden?

Bij de vrouwen was het Australië dat in het Lee Valley Hockey Centre in Londen met 0-4 voor kwam tegen Groot-Brittannië, waar Maddie Hinch vrijdag in de met 3-4 verloren wedstrijd tegen Duitsland na een sabbatical haar comeback in de selectie had gemaakt. In de wedstrijd tegen Australië scoorde Groot-Brittannië na rust nog wel twee keer. Maar dat was niet genoeg om te verrassen tegen de Aussies, die met 2-4 zegevierden.

Duitsland won dankzij twee goals na rust met 2-1 van Nieuw-Zeeland, dat in de achtste minuut op voorsprong was gekomen. Daardoor heeft Duitsland samen met Australië de beste papieren om zich net als Nederland en Argentinië te kwalificeren voor de Grand Final, maar beide teams spelen nog wel tegen België, dat ook nog volop in de race is.

De mannenwedstrijd Groot-Brittannië-Australië eindigde in shoot-outs. Foto: Getty/FIH/Alex Davidson

Mannen

De twee wedstrijden – buiten die van Oranje om – die bij de mannen werden gespeeld, moesten allebei door middel van shoot-outs worden beslist. Na het 3-3 gelijkspel tussen Duitsland en Nieuw-Zeeland ging het bonuspunt naar Duitsland. Na het 2-2 gelijkspel tussen Groot-Brittannië en Australië namen de Britten de shoot-outs beter. Het gat op de ranglijst tussen nummer twee Nederland en nummer zes Duitsland is nog slechts drie punten. Beide teams hebben evenveel wedstrijden gespeeld.