Pro League-wedstrijden tussen België en China uitgesteld

De wedstrijden tussen China en België voor de Pro League op 8 en 9 februari in Changzhou zijn uitgesteld. Vanwege de uitbraak van het coronavirus in het gastland heeft de FIH – in overleg met beide hockeybonden – besloten de wedstrijden van de damesploegen te verplaatsen. 

De FIH vreest voor het risico op besmetting, maar ook voor de kans op een lock-down. De Belgische ploeg zou dan niet meer weg kunnen uit China. De Oranje Dames hebben hun uitwedstrijden in China al gespeeld.

De FIH gaat samen met de bonden bekijken wanneer deze wedstrijden wel kunnen worden gespeeld. De wereldhockeybond volgt de situatie op de voet en zal de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie opvolgen.

Overige thuiswedstrijden van China

China speelt op 14 en 15 maart de volgende twee thuiswedstrijden. Dan ontvangt de ploeg Australië. Of die wedstrijden wel doorgaan, is nog niet bekend. De daaropvolgende thuiswedstrijden voor het land worden in mei afgewerkt. Dan ontvangt de ploeg Nieuw-Zeeland.

Het eerste Pro League-duel van 2020 tussen China en Nederland. Foto: FIH

 


2 Reacties

  1. francakh

    Slimme beslissing, de kans op een lockdown is zeker aanwezig.

  2. robvisser

    Gelukkig komen de Chinese dames niet meer naar NL later dit seizoen. Maar de Pro League wordt best wel door elkaar gehusseld door het virus. Want welke landen gaan daar nog heen en wie wil het Chinese team nog ontvangen? Misschien kan Spanje hun plek innemen?


Wat vind jij? Praat mee...