Round-up HWL: Australië in laatste seconde voorbij Argentinië

De Oranje Dames wonnen zondag met 4-1 van Nieuw-Zeeland. Maar wat gebeurde er zondag nog meer tijdens de Hockey World League in Rosario? Australië won de topper tegen Argentinië door een doelpunt in de laatste seconde. Duitsland speelde met 1-1 gelijk tegen Zuid-Korea. Groot-Brittannië behaalde diezelfde cijfers tegen China.

Kijk voor alle informatie over de HWL in Rosario op de website van de FIH.

Argentinië – Australië 1-2 (1-0)

De topper in poule B ging tussen Argentinië en Australië, waar Anna Flanagan ontbreekt in de selectie. Las Leonas trakteerden het thuispubliek op een spannende en aantrekkelijke wedstrijd, waarin uiteindelijk de Aussies, onder toeziend oog van landgenoot Alyson Annan, met de overwinning aan de haal gingen dankzij een rake strafcorner in de laatste seconde.

Argentinië kwam na 4 minuten op voorsprong. Delfina Merino sloeg met haar backhand raak. Daarna kregen beide ploegen meerdere grote kansen. Met name in het 3e kwart gingen de Aussies op zoek naar de gelijkmaker. Maar wat ze ook deden, de bal ging er niet in. Australië kreeg meerdere strafcorners en een opgelegde kans, maar de Argentijnse verdediging hield stand.

Tot aan het 4e kwart. Toen kreeg Australië 3 strafcorners achter elkaar en was het de 3e keer dan eindelijk raak: Jodie Kenny schreef de gelijkmaker op haar naam. Daarna golfde het spel op een neer, met name in de laatste 5 minuten. Beide ploegen gingen vol voor de winst en de ene counter volgde de andere counter op. Het was uiteindelijk Georgina Morgan die het fanatieke thuispubliek in rouw dompelde.

4. Delfina Merino 1-0
53. Jodie Kenny 1-1 (sc)
60. Georgina Morgan 1-2 (sc)

China – Groot-Brittannië 1-1 (1-1)

Groot-Brittannië kwam tegen China niet verder dan een gelijkspel. De Britten bleven steken op 1-1.
Vlak voor rust kwamen ze wel op voorsprong via een strafcorner, maar meteen daarna sloeg China terug, ook uit een strafcorner.

Na rust werd er niet meer gescoord. Daardoor heeft Groot-Brittannië – na de nederlaag tegen Argentinië van afgelopen zaterdag – 1 punt uit 2 duels. China heeft ook 1 punt. Alle 4 de deelnemers van de poule gaan door. De nummers 1 van de poule spelen tegen de nummers 2, de nummers 3 tegen de nummers 4.

34. Helen Richardson-Walsh 0-1 (sc)
35. Mengyu Wang 1-1 (sc)

Duitsland – Zuid-Korea 1-1 (0-0)

In de poule van Oranje speelde Duitsland gelijk tegen Zuid-Korea. Voorafgaand aan dit duel stonden beide ploegen nog op 0 punten. Duitsland had zaterdag met 5-1 van Nederland verloren, Zuid-Korea was met 3-1 ten onder gegaan tegen Nieuw-Zeeland.

Het 1e doelpunt viel pas halverwege het 3e kwart. Franzisca Hauke bracht Duitsland op voorsprong. De Zuid-Koreanen raakten niet in paniek, want 8 minuten later stond het gelijk. Na onnodig en slordig balverlies van Duitsland, vlak voor de cirkel, maakte de Zuid-Koreaanse Han het karwei af: 1-1. Daarna slaagden beide teams er niet meer in te scoren.

Zuid-Korea is de laatste tegenstander van Oranje in de groepsfase. In de nacht van dinsdag op woensdag om 01.00 uur (Nederlandse tijd) treffen beide landen elkaar. Duitsland speelt dinsdagavond (Nederlandse tijd) tegen Nieuw-Zeeland. Maandag is een rustdag.

37. Franzisca Hauke 1-0
45. Hye Lyoung Han 1-1

ROSARIO - Hockey World League Final Women Germany v Korea foto: line up. FFU PRESS AGENCY COPYRIGHT FRANK UIJLENBROEK